Avto
71 ogledov

Honda odkupuje stare blazine

Honda Profimedias
Enormni vpoklic avtomobilov po svetu zaradi zračnih blazin ima skoraj komične razsežnosti. Pri najbolj prizadeti znamki Hondi namreč odkupujejo celo zračne blazine z odpadov.

Honda dan po Toyoti in Nissanu objavila nov vpoklic svojih vozil po svetu, tokrat kar 4,9 milijona vozil, s čimer je skupna številka samo pri tem proizvajalcu narasla na 19 milijonov. Skupaj z ostalimi proizvajalci, ki so vgrajevali nevarne zračne blazine proizvajalca Takata, je tako številka narasla že prek 31 milijonov.

Avtomobilisti pa imajo sedaj velike težave pri zagotavljanju dovoljšne količine sestavnih delov za vpoklic, nekateri so se preselili h konkurenčnim znamkam, drugi še naprej vztrajajo pri Takati. Hondo pa skrbi še nekaj - zračne blazine iz odsluženih vozil. Na spletu se namreč ko rezervni deli množično prodajajo blazine tudi iz Hondinih odsluženih vozil, ki jih prodajalci razstavijo na avtomobilskih odpadih in so tako rekoč dostopni vsakomur.

Honda ocenjuje, da na takšen način samo po ameriških odpadih leži še 24.000 nevarnih zračnih blazin, zato v izogib tožbam v prihodnosti stopili v akcijo in sami odkupujejo ponujene zračne blazine. Doslej naj bi jih tako odkupili okoli 4.000, poroča Motor Talk. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.