Avto
55 ogledov

Honde accorda ne bo več

Honda accord Honda
Ljubitelji Honde v Evropi so presenečeni. Japonci so napovedali, da bodo že prihodnje leto prenehali prodajati accorda. Naslednika ne bo.

Kar je pred dnevi namignil avstralski predstavnik Honde Stephen Collins, ko je povedal, da se evropska različica modela accord poslavlja s tržišča tako v Avstraliji kot drugod po svetu, se je sedaj izkazalo za resnično. Že v prvih mesecih leta 2015 bo tako zastala proizvodnja srednje velike limuzine in karavana, ki je že dolga leta prisotna tudi na slovenskem trgu. 

Honda bo sicer še naprej izdelovala ameriško različico accorda, ki pa ima z evropskim modelom skupno predvsem ime, saj gre v osnovi za precej večji avtomobil. V ZDA so evropskega accorda prodajali v okviru svoje znamke Acura, a se v ZDA poslavlja tudi acura TSX. 

"Dejstvo je, da je bil 'evropski' accord predvsem model za Evropo, saj se v ZDA ni prodajal. A ker je v Evropi segment srednje velikih vozil v zadnjih letih stalno v padanju, je to pripeljalo do odločitve na svetovni ravni," je bil razočaran Collins zaradi dejstva, da se je manjši accord v Avstraliji prodajal razmeroma zelo v redu.

Naslednika evropskega accorda ne bo, prav tako Honda očitno še kar nekaj časa ne bo sledila Toyoti in Nissanu, ki sta svoji prestižnejši znamki Lexus in Infiniti v zadnjih letih pričela intenzivno tržiti tudi v Evropi. Največji Hondin avtomobil v Evropi bo odslej suv CR-V, saj so že pred leti prenehali tudi s prodajo modela legend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.