Šport > Nogomet
17 ogledov

Hopfner bo stopil v Hönesseve čevlje

Karl Hopfner EPA
Po odstopu predsednika Bayern Münchna Ulija Hönessa bo njegovo mesto najverjetneje prevzel Karl Hopfner.

Nemški nogometni velikan Bayern je po davčni aferi dosedanjega predsednika Ulija Hönessa začasno ostal brez prvega moža, saj je Höness sporočil, da odstopa s položaja. Po sestanku vodilnih v klubu so se v Münchnu odločili, da za njegovega naslednika predlagajo dosedanjega podpredsednika Karla Hopfnerja.

Izvršni odbor Bayerna je podprl kandidaturo Hopfnerja za predsedniško mesto, a ga morajo na skupščini potrditi še člani kluba. V Bayernu so skupščino sklicali za 2. maj.

"Prepričani smo, da bo vodstveno moštvo, ki smo ga predlagali, nadaljevalo uspešno delo v klubu in zagotovilo njegovo rast," je po sestanku dejal predsednik izvršnega odbora Edmund Stoiber, nekdanji ministrski predsednik Bavarske.

Obenem so v klubu tudi sprejeli odstopno izjavo Hönessa in se mu zahvalili za dolgoletno delo. "Zahvaljujemo se mu za izjemno sodelovanje v preteklih desetletjih, kot igralec, manager in predsednik je klub naredil prepoznaven kot svetovno znamko. Uli Höness bo vedno pomemben člen Bayerna," so sporočili iz kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.