Slovenija
132 ogledov

Horvat bi morda preživel

Denis Leskovar Primož Kosi Fotosmedia
Ključno vprašanje, ali je bil živ, ko so ga pustili na Pohorju.

Peterici, ki je oktobra v lokalu Čuk v Rošnji do smrti pretepla Davorina Horvata, ne kaže najbolje. S trditvijo, da je bil Horvat še živ, ko so ga odpeljali na Pohorje in tam odvrgli, se želijo oprati krivde umora, a izsledki patologinje ne govorijo njim v prid.

"Vzrok smrti je bil poškodbeni šok, nastal zaradi poškodb, ki jih je utrpel zaradi več udarcev. Horvat je dobil več udarcev s pestjo, z oblo-robatimi predmeti in brcami," je v izvedenskem mnenju zapisala patologinja Vesna Štitić. Pravi, da bi Horvat tistega dne lahko preživel, če bi mu pravočasno nudili zdravniško pomoč. Od večurnega pretepanja – menda tudi s stoli – je imel zlomljeno prsnico, polomljena rebra, raztrgano trebušno prepono, več podplutb, zlomljen nos in poškodbe glave, zato so mu odpovedale vitalne življenjske funkcije.

Odvetniki so med pričanjem izvedenke zahtevali, naj se predvaja slikovno gradivo s kraja zločina, ki niti obdolženih ni pustilo ravnodušnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.