Šport > Moto športi
37 ogledov

Hostesam se ni upal niti približati

hamilton rosberg EPA
Lewis Hamilton po zmagi na VN Bahrajna ni ponovil napake, zaradi katere se je v Šanghaju znašel na udaru aktivistov za boj proti seksizmu.

Tradicionalno polivanje s šampanjcem, ki ga v Bahrajnu nadomestijo s posebno brezalkoholno pijačo Waard, je tokrat minilo brez incidenta, kakršnega je po dirki na daljnem vzhodu zakuhal Lewis Hamilton.

Dvakratni svetovni prvak je namreč šampanjec nameril v glavo hostese in si nakopal jezo interesnih skupin, ki se borijo proti objektivizaciji žensk. Britanec je nasprotoval očitkom, da je s tem pokazal pomanjkanje spoštovanja, v njegov bran pa je stopila tudi hostesa, ki je odgovornost za dramo pripisala zahodnim medijem.

Med podelitvijo v Sakhirju je bilo na zmagovalnem odru šest deklet, ki so tokrat ostale suhe, saj se Hamilton nobeni izmed njih ni upal niti približati.

''Mislim, da smo dokazali, da je Mercedes še vedno najboljši,'' je v pogovoru z Jackiejem Stewartom dejal svetovni prvak, potem ko je bil tokrat sam žrtev nadležnega curka, sicer s strani moštvenega kolega Nica Rosberga.

Hamilton je med dirko najbolj užival v dvoboju s Ferrarijem. ''Vesel sem za to. Ni pomembno, s kom se borimo, saj si želimo premagati vsakogar, vendar mi je všeč, da je to Ferrari. Mercedes je bil v zadnjem letu najboljša ekipa in Ferrari vztrajno pritiska na nas. To ni bila lahka zmaga. Ko sem se po prvem postanku vrnil na stezo, je bilo zelo izenačeno. Rosberga in Vettla sem že videl v vzratnem ogledalu. Od tistega trenutka naprej sem imel vse od nadzorom,'' je povedal vodilni dirkač prvenstva, ki je dobil tri od prvih štirih preizkušenj letošnje sezone F1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.