Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

"Hotel sem iz šova, a so mi grozili"

Andrej P Planet TV
Iz šova Kmetija: Nov začetek se je kot prvi poslovil Andrej P., ki je izgubil dvoboj proti svojemu soimenjaku. Tekmovalci ga ne bodo pogrešali, saj je Andrej zaradi zdravstvenih težav več počival kot delal.

Kako se počutite, sedaj, ko ste doma?
Še nikoli bolje. Imeti dom je res vredno največ.

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili, ko ste prišli domov?
Objel sem partnerko. Nato sem skočil pod tuš, vmes pa sem jo prosil, naj mi skuha juhico.

Se juh v vsem tem času na kmetiji niste naveličali?
Zelenjavnih sem se, ja. Danes (intervju smo posneli v ponedeljek, op. avt) sem bil pri svoji mami, ki mi je ponudila kumaro. Še nikoli v življenju je nisem tako grdo pogledal. (smeh)

Kaj ste v šovu najbolj pogrešali?
Higienske pripomočke, ščetko za zobe, WC papir, britvice, zobno pasto … Osnovne stvari. In tudi hrano. Govorim iz svojega stališča. Berem komentarje pod članki, ki so za moje pojme zelo neokusni in boleči.

Kaj pa pravijo komentatorji?
Da sem lenuh, prevarant, požeruh, da sem igral … Televizija v 40 minutah prikaže, kar hoče prikazati, nihče pa ne ve, da se je na kmetiji marsikaj dogajalo. Nihče na primer ne ve, da sem na posnetku, na katerem ležim na seniku, ravnokar prihajal k sebi, ko sem bil na robu kome. Ali pa, ko so me v članku označili za lažnivca in pokazali merilnik, na katerem je pisalo 5.9, jaz pa sem rekel, da je moj sladkor v krvi na ravni 5.1. Ne zavedajo se, da je bil merilnik vmes prestavljen. Okoli tega se bomo še pogovarjali. Imam digitalni merilnik, s katerim sem povezan s svojo diabetologinjo. Vsi podatki so shranjeni. Ko bo prišel čas, bom vse podatke javno predstavil in ukrepal zaradi žalitve.

Kakšna je bila raven sladkorja v vaši krvi?
Če je bil dober dan, se je moj sladkor gibal med 5 in 6.

To je super.
Ja, to je bilo prve dni, ko sem prišel iz zdravega okolja. Prvi in drugi dan nam je bilo na voljo še veliko sadja, naredili smo si palačinke in paradižnikovo solato. Prve dni mi tudi zelenjavna juha ni šla na živce, nato pa so se okusi začeli ponavljati in vse se mi je zagabilo. To je tudi razlog, da tega nisem jedel. Nekateri mi očitajo, da sem imel na voljo med. Res je in z njim sem si tudi pomagal, ampak samo z medom ne gre. To je bil tudi trenutek, ko je moj sladkor drastično padel, ko sem se začel v sebi tresti in je bil moj sladkor med 2 in 3. Enkrat sem bil tako slaboten, da mi je ekipa pomagala in mi prinesla nektarino, banano in sok. Povedal sem jim, da bi lahko normalno funkcioniral, če bi mi na dan prinesli 5 gramov sladkorja. Tega mi niso zagotovili.  

Pred vstopom ste povedali, da ste spremljali prejšnje sezone Kmetije, zato domnevam, da ste vedeli, v kakšnih okoliščinah boste morali bivati. Zakaj ste se kljub bolezni prijavili?
Res je, ampak meni so zagotovili, da nas bo pred vstopom v šov pregledal zdravnik. Pregleda ni bilo. Če bi se ta pregled zgodil, bi se z zdravnikom, ki bi bil odgovoren za tekmovalce, pogovoril o svojem zdravstvenem stanju in ga tudi ubogal, če bi mi nastop odsvetoval. Nisem pričakoval, da bomo jedli zrezke, pričakoval pa sem neko normalno prehrano. 

Zakaj se niste pogovorili s svojim osebnim zdravnikom?
Saj sem se. Rekel mi je, da ni priporočljivo iti šov, a da naj se odločim po zdravniškem pregledu, ki pa ga na koncu ni bilo.

Pravite, da ste bili dvakrat tik pred komo. Zakaj niste prostovoljno zapustili šov?
Ker so mi grozili z denarno kaznijo.

Nekateri vaši sotekmovalci vam niso verjeli, da se slabo počutite. Klemen je rekel, da ste lenuh in igralec in da ste želeli, da se vam stanje poslabša, saj ste menda že prvi dan rekli, da želite domov.
To so enake obtožbe, kot jih berem na spletu. Videl je, da sem onemogel in da nisem jedel, ker teh okusov nisem mogel več prenašati. Mleka pa nisem pil, ker sem nanj alergičen. To se je pokazalo že, ko sem bil dojenček in sem pil mamino mleko.

Po boju v areni, ki ste ga izgubili, so vas preselili k Elizabet v kočo. Tam ste imeli hrano, a vaše počutje se ni zboljšalo. Kaj je bilo narobe?
Meni je bilo na dan dvoboja, v petek, rečeno, da bom moral v kočo in tam prespati en dan. Zjutraj naj bi k meni prišli novinarji Planet TV in naredili intervju, nato pa bom lahko odšel domov. S tem sem se strinjal. Nato so naju zaklenili v kočo. Še na stranišče nisem mogel, kadar sem hotel. Zjutraj sem jim rekel, da hočem nemudoma domov. Prosili so me, naj ostanem do nedelje zvečer, ko bo prišla Saša Lendero in posnela izjavo. Ves dan sem bil živčen, ko sem nanjo čakal. Šele zvečer so me izpustili domov.

Obžalujete sodelovanje v šovu?
Ne obžalujem ga. Bila je življenjska izkušnja. Nikoli pa se ne bom več spustil v kaj podobnega.

Komentarjev 2