Slovenija
90 ogledov

Hotel zamenjati gume, pa …

menjava pnevmatik
1/8
Anže Petkovšek
Zadnji dnevi preden postanejo zimske pnevmatike po zakonu obvezne in vremenska napoved, ki obeta sneg, so usodna kombinacija, ki naredi vrste pri vulkanizerjih še daljše, kot bi v teh dneh bile.

Bralec se je včeraj dopoldne odpravil menjat gume, a ostal praznih rok. Pri prvem vulkanizerju so mu povedali, da je čakalna doba štiri do pet ur, pri drugem pa so mu dejali, da bi se mogoče lahko kaj odprlo zvečer. 

Gneča je pri vseh vulkanizerjih. "Pri nas teče sočasno devetnajst premontažnih linij. Od tega imamo do srede vseh šest linij, ki so možne za naročanje, že zasedene," nam je povedal tiskovni predstavnik Avtocentra Špan Anej Ferko. V petek je bila čakalna doba za premontažo štiri ure. "Že od ponedeljka je gneča cel dan, čakalna doba pa je od tri do pet ur." 

Gneča pri vulkanizerju | Avtor: Bralka Bralka

Ferko pravi, da je težko reči, ali je razlog za gnečo sneg ali prihajajoči 15. november, ko morajo vozniki po zakonu na svoja vozila namestiti zimske pnevmatike. "Kot zanimivost naj povem, da smo imeli v soboto pred prazniki razpisan delovni čas do 19. ure, a smo zaprli že ob 16., ker ni bilo nikogar več."

Ni ga, da ne bi imel gneče

"Mislim, da ni vulkanizerja, ki ne bi imel gneče," so nam povedali v vulkanizerstvu Daminas. V petek so tako podaljšali delovni čas. Dlje kot običajno bodo delali tudi danes. Naval pričakujejo še v vse do torka, na kar se bo stanje malo umirilo, a bo do konca naslednjega tedna še vseeno gneča. "Že en mesec delamo ves čas. Nekateri se za menjavo pnevmatik odločajo malo prej, da se izognejo vrstam. Takih je vedno več. Še vedno pa je veliko takih, ki čakajo do zadnjega," so nam povedali. 

V Vulkanizerstvu Vovk v Trebnjem je bilo v petek treba čakati od pol ure do maksimalno uro. Danes, v ponedeljek in torek pričakujejo še naval strank. "Vsi čakajo na zadnji trenutek, to vreme pa jih je še dodatno vzpodbudilo, ker je sneg. Drugače bi še kar odlašali. Najhuje pa je ponavadi dan pred 15.," so dejali. Dela jim v prihodnjih dneh ne bo zmanjkalo. Samo od tistih, ki gume hranijo pri njih v skladišču, jih tretjina še ni prišla na menjavo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • 7d61f19dc3f155286c11ca88cd13ce2369565b86 15:25 12.november 2016.

    Se strinjam. Pa ob tem še fino potreniraš menjavo, da v primeru prazne gume lahko ustrezno in hitro zrihtaš zadevo...

  • Omega_v6 10:52 12.november 2016.

    Navadno zamenjam cela kolesa in to že začetki Novembra seveda SAM!! Kupim ob novem avtu še ena platišča tako,da mi gume držijo tan nekje 5 let in se mi investicija izplača!! Žal pa nekateri čakate na zadnje ure takrat bi ...prikaži več pa radi to opravili takoj!!

  • vzev 09:54 12.november 2016.

    @k0libri, ja mogoče letos, ko je že malo prej hladno. Kaj pa lani, ko še je do konca novembra bilo skoraj vedno nad 10 stopinj?