Šport
8 ogledov

Howellova slavila v kritiziranem snežnem parku

Devin Logan, Dara Howell in Kim Lamarre Reuters
Kanadska smučarka prostega sloga Dara Howell je zmagovalka snežnega parka.

19-letna svetovna podprvakinja Dara Howell si je zmago zagotovila s 94,2 točke. Srebrno kolajno je osvojila Američanka Devin Logan, bronasta pa je bila rojakinja zmagovalke Kim Lamarre.

Svetovna prvakinja, Kanadčanka Kaya Turski, je ostala brez finala, v katerem je hudo padla njena rojakinja Yuki Tsubota, ki so jo morali s tekmovališča odpeljati v nosilih. S tem so se le še okrepile kritike snežnega parka in snežnega žleba, ki sta kljub nekaterim spremembam še vedno prenevarna.

"To je zaj...o zaostalo"

Ena od favoritinj za kolajno v snežnem žlebu, Avstralka Torah Bright, ki je padla na treningu, meni, da "ljudje, ki so zgradili žleb, niso najboljši v svoji stroki, zaradi česar smo postavljeni pred zahteven izziv".

Njen brat in trener Ben Bright ni bil tako diplomatski. "Trenutno je tu nevarno. Hkrati potekajo tekme v grbinah in snežnem žlebu. To je zaj....o zaostalo," je dejal. Njegovemu mnenju se pridružuje ameriški zvezdnik Shaun White, ki upa, da bodo organizatorji žleb v kratkem naredili obvladljivejšega. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.