Slovenija
415 ogledov

Hrabrost in požrtvovalnost nagradili z medaljami

junak
1/4
Saša Despot
33 policistom in 15 občanom podelili medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost.

Medalje sta danes podelila v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar.

Medalje so nagrajeni prijeli za različne primere: od prijetja napadalcev, reševanje ponesrečencev iz gorečega prostora, reševanje utopljencev in preprečitve samomora.

"Ta dejanja so dokaz, da v svojih vrstah še  vedno najdemo močno kolektivno zavedanje, da je naše delo več kot služba, da je poslanstvo. Še vedno so tu pripadnost, občutek dolžnosti in odgovornosti. Verjetno se prav temu lahko zahvalimo, da je med policisti in policistkami toliko pogumnih dejanj," je na podelitvi dejal Fank in dejal, da je ponosen na številne policiste, ki so kljub nezavidljivim  delovnim razmeram ohranili v sebi še toliko vzgiba in motivacije za dejanja, ki daleč presegajo norme predpisanega. Fank je izrazil zadovoljstvo, da so med prejemniki priznanj tudi občanke in občani: "Vesel sem, da v tej, precej odtujeni družbi in negotovih razmerah, ki nas potiskajo v apatijo, niso obrnili glave, ko je nekdo potreboval pomoč. Niso čakali, da bo kdo drug namesto njih napravil prve poteze, temveč so pogumno stopili v neznano. Takšna srčna dejanja nam vlivajo upanje, da kljub negotovosti, ki preveva družbo, še vedno obstaja močan občutek za stisko sočloveka."

Tudi Györkös Žnidarjeva je vsem prejemnikom priznanj čestitala za njihova dejanja in prejete medalje: "Pomoč in občutek, da nihče ni sam in da se bo vedno našel kdo, ki bo pomagal, je nekaj najlepšega, kar lahko človek ponudi sočloveku.“

Reševali življenja



Medalje policije za hrabrost so prejeli občana Sandi Kamberij in Meho Jusufagić z Jesenic ter policista s Ptuja Aleš Serdt in Robert Meško.

Medalje policije za požrtvovalnost pa so prejeli policista Specializirane enote za nadzor državne meje v Upravi uniformirane policije Marko Černel in Andrej Čuk, policista Policijske postaje ŠentjurUrban Korošec in Martin Fevžer,  policist Policijske postaje Celje Maksimilijan Golenač, občanka Suzana Mezgec iz Izole,  policista Policijske postaje Jesenice Anžet Bernot in Miroslav Volmajer, policist Policijske postaje Bled Franc Gašper, policist Policijske postaje Grosuplje Erik Andrašič, občana Janez Štimac in Mitja Štimac, oba iz Moravč, ter policist Franc Marolt iz Uprave uniformirane policije, policista Policijske postaje Ljubljana Moste Mihael Berlic in Andraž Suhadolc,  občana Marjan Bebar in Nejc Vrabič iz Trbovelj, policist Postaje vodnikov službenih psov Ljubljana Robert Bajec in občan Bratislav Španger iz Laz pri Dolskem,  občana Klemen Oblak iz Ljubljane in Dalibor Stjepanović iz Borovnice, občan Boštjan Biber iz Ljubljane,  policist Policijske postaje Trbovlje Jernej Groboljšek,  policista Policijske postaje Zagorje ob Savi Viktor Kovačič in Gorazd Medved, policista Policijske postaje Ljubljana Moste Ivo Plečko in Gregor Škripec,   policistka in policist Policijske postaje Ljubljana Vič Lilijana Kodrič in Dejanu Veselič, policista Policijske postaje Ljubljana Center Andželko Lučić in Simon Pavić,  policisti Policijske postaje Ljutomer Peter Dovečar, Boris Kumer, Borut Skuhalo, Sašo Ferenček in Miren Gašparič ter občan Janko Veršič iz Ljutomera, policistki in policista Policijske postaje Brežice Klavdija Putrih, Renata Vintar, Bojan Novoselec in Gregor Kunaj, občani iz Brežic Željko Grubiša, Marko Duhanič in Matej Molan.  
     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.