Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Hrana, ki škoduje koži

Zivljenje 16.04.14, hrana, zenska foto: shutterstock Shutterstock
Med prazniki si po navadi damo duška pri uživanju hrane in pijače. A previdno – določena hrana in alkohol lahko v kratkem času poslabšata stanje kože.

Mozolji in akne so posledica številnih dejavnikov. Za to, da se jih popolnoma znebimo, je po navadi potreben dolgotrajen proces. A nutricionisti pravijo, da k izboljšanju kože veliko pripomore že sprememba jedilnika.

Sladkor

Malo torte ali čokolade ne bo škodilo, a če so sladkarije in gazirane pijače sestavni del vaše vsakdanje prehrane, je čas za drastične spremembe.

Predelano meso

Vsakodnevno uživanje salame, šunke, klobase in podobnega predelanega mesa koži, ki je nagnjena k mozoljem, zagotovo ne bo dobro delo. Če se sendvičem ne morete izogniti, salamo nadomestite s tuno ali zelenjavo.

Ocvrta hrana

Katerakoli hrana, ki je pripravljena in obdelana v olju, ni dobra za telo in postavo, pa tudi za kožo ne. Takšnim obrokom se vedno 
izogibajte.

Mlečni izdelki

Veliko ljudi ima težave pri prebavi mlečnih izdelkov, te pa se pogosto povezujejo prav z mozolji.

Izdelki iz bele moke

Tudi če niste preobčutljivi na gluten, bel kruh in testenine niso dobri za telo, saj se pretvarjajo v sladkor. Zamenjajte jih s polnozrnatimi žitaricami.

Dodatki in barvila

Obarvana hrana in umetni sladkorji vplivajo na videz kože. Za nekaj časa jih je dobro zamenjati s sadjem, zelenjavo, žitaricami in ribami, razlike na koži pa bodo vidne zelo kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.