Vizita za živali > Novice
293 ogledov

Hranjenje živali strogo prepovedano

Vročina Saša Despot
Včeraj je začel veljati odlok, ki prepovedujejo hranjenje živali na ljubljanskih občinskih cestah in zelenicah. Kazen znaša 100 evrov.

Ljubljanska občina je sredi julija sprejela odlok, skladno s katerim na občinskih zelenicah in cestah ne bo več dovoljeno hraniti živali, včeraj pa je stopil v veljavo, poroča MMC. 

Izjema v novem odloku je le območje parka Tivoli, kjer ljudje še vedno lahko hranijo ptice in veverice.

Odlok prinaša še visoke globe za poškodovanje dreves - kar 1.000 evrov namesto 40 - in obvezno pospravljanje živalskih iztrebkov (tudi konjskih) na javnih površinah.

Živali je prepovedano hraniti že v nekaterih drugih občinah, denimo v Piranu, kjer so že januarja 2012 napisali prvo kazen za hranjenje golobov, in na Jesenicah, kjer so hranjenje golobov, psov in mačk na javnih površinah prepovedali že leta 2010. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Sonja53 07:36 17.avgust 2015.

    Živo bitje je živo bitje, ki je lačno kot tudi vsak človek! Če prepovejo hraniti na določenih krajih morajo sami urediti, da živalce dobijo dosti hrane na drugem koncu in se bodo same preselile tja! Ne morejo pa enostavno prepovedati ...prikaži veči hranjenje, da se živali izstradajo do smrti!!!! Še žival pokaže več sočutnosti in pomaga, človek pa postaja vse večja zver!

  • valerijakregar 21:23 16.avgust 2015.

    potem naj inšpekcijske službe same poskrbe za lačne živali !v izoli sem naletela na muco, kateri so izpod dlak štrlela rebra !shirana do onemoglosti.kaj več kot mačje vrečke ji nisem mogla dati, se mi je pa trgalo ...prikaži več srce ob pogledu nanjo !očitno so ljudje več ali manj otopeli za te prizore !žalostno.rada bi videla inšpektorja, ki bi me za tako gesto hotel oglobiti !prvič, zadnjič in nikdar več !!!!!!

  • maresem 20:41 16.avgust 2015.

    Nahranite jih s tistim vašim opankarjem, ki si izmišlja nove in nove neumne kazni. Sam naj raje poravnava svoje.