Šport
74 ogledov

Hroma skakalka s palico sanja o paraolimpijskih igrah

Kira Grünberg EPA
Avstrijska skakalka s palico Kira Günberg je konec julija doživela hud padec pri treningu in je zaradi tega paralizirana, ne izgublja pa upanja. Med pogovorom z nemškim nogometašem Dominikom Stahlom je izrazila željo, da bi kmalu nastopila na paraolimpijskih igrah. Mogoče celo v rugbyju.

Konec julija je avstrijska skakalka s palico Kira Grünberg doživela hudo nesrečo med treningom. Pri ponesrečenem skoku je zgrešila blazino in z glavo treščila ob tla. "Peti vratni vretenec je popolnoma razbit," pravi Grünbergova, ki je svojo usodo sprejela z neverjetno močjo in pogumom.

"Drugim je še veliko huje. Jaz lahko premikam glavo, roke, le prsti mi še nagajajo, a tudi te bom kmalu uspela spet premikati," je prepričana 22-letnica. "Vesela sem, ker nisem utrpela poškodbe glave, sama se lahko odločam in nimam nobenih bolečin," je pozitivno naravnana Grünbergova.

Odkar je v rehabilitacijskem centru v tirolskem Häringu jo je obiskala že množica znanih športnikov, med njimi olimpijska prvaka Robert Harting (met diska) in Renaud Lavillenie (skakalec s palico).

Na igralca nogometnega kluba 1860 München Dominika Stahla, ki je Grünbergovo obiskal v namen promocije dobrodelne tekme za zbiranje sredstev za njeno rehabilitacijo, e naredila velik vtis. "Neverjetna je. Lahko se ji le poklonimo. Tako je pogumna in svojo usodo je sprejela tako samoumevno," je povedal Stahl po obisku.

Grünbergova želi ostati v rehabilitacijskem centru tako dolgo, da si bo lahko sama umila zobe in jedla, potem pa se želi osredotočiti na nadaljevanje športne poti. "Nekega dne bi rada nastopala na paraolimpijskih igrah, najraje v rugbyju," se je nasmehnila Grünbergova med pogovorom s Stahlom.

 

Bleib dran Kira Grünberg! Wir helfen wo wir können! http://m.sport1.de/leichtathletik/2015/08/robert-harting-besucht-querschnittsgelaehmte-kira-gruenberg-in-rehaklinik

Posted by Robert Harting on 30. avgust 2015

Mein neuer, etwas anderer Trainingsalltag....#keepontraining #keeponfighting#Iwillstaystrong

Posted by Kira Grünberg on 25. september 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.