Svet
15 ogledov

Hrvaška letala spet v zraku

Croatia Airlines Arpingstone / Wikipedia
Uprava hrvaške letalske družbe Croatia Airlines in sindikat kabinskega osebja sta danes dosegla dogovor o prekinitvi stavke stevardes in stevardov, ki je trajala osem dni.

V ponedeljek so stavko prekinili tudi piloti, tako da uprava družbe v sredo pričakuje normalizacijo prometa.

"Stavka je prekinjena. Na podrobnostih glede pogodbe z upravo še delamo. Sprejeli smo večino zahtev uprave," je potrdila predstavnica sindikata kabinskega osebja letal (Skoz) Ivana Lozo.

Pristale na znižanje plač

Po neuradnih informacijah naj bi stevardese sprejele predlog triodstotnega znižanja plač v letu 2013 kot tudi za devet odstotkov nižje plače v prihodnjem letu. Poleg tega bodo za maj prejele minimalne plače, sicer pa ne bo nobenih odpovedi zaradi množičnih bolniških dopustov, ki so se zgodili med prvomajskimi prazniki.

Kot je dodala Lozova, so v sindikatu ocenili, da vztrajanje v stavki ni produktivno za nobenega. Po njenih napovedih se bo normalizacija prometa Croatia Airlines začela v sredo ob 5. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.