Šport
18 ogledov

Hrvaška priložnost je slabša litovska obramba

Golemac je po Greeru drugi odpuščeni košarkar letos, oba pa sta bila najbolj zve Žurnal24 main
Nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac je na letošnjem EuroBasketu strokovni komentator hrvaške nacionalke. V krajšem pogovoru za Žurnal je analiziral dosedanje nastope hrvaške in slovenske reprezentance.

Vas je Hrvaška presenetila s serijo osmih zaporednih zmag?
Po porazu proti Španiji je Hrvaška v nadaljevanju odigrala odličen turnir in se zasluženo uvrstila v polfinale. Bogdanović je vodja ekipe, pa tudi ostali igralci na vsaki tekmi dajejo pomemben delež. Selektor Repeša večina časa rotira le devet košarkarjev, ki pa so zelo enakovredni in verjamem, da imajo pred tekmami za medalje še dovolj moči. So pravo moštvo in v vsaki tekmi lahko eksplodira drugi posameznik.

Komu dajete prednost v današnjem polfinalu?
V polfinalu med Hrvaško in Litvo se obeta zelo izenačena tekma, v kateri lahko Hrvaška išče svojo priložnost v malce slabši litovski obrambi. Po mojem mnenju so možnosti za zmago 50:50.

Kako ste vi videli četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Francijo?
Čutilo se je, da so slovenski košarkarji proti Franciji pod velikim pritiskom, saj je šlo za izjemno pomembno tekmo. V takšnih situacijah pridejo do izraza tudi izkušnje. To so tekme za velike fante.

Je uvrstitev med najboljših šest reprezentanc v skladu s kakovostjo slovenske reprezentance?
Po mojem je slovenska javnost lahko zadovoljna z uvrstitvijo, ki zagotavlja nastop na svetovnem prvenstvu. Morda je malce grenkega priokusa, glede na to, da prvenstvo poteka na slovenskih tleh. Realno pa v reprezentanci ni bilo te kakovosti, s katero bi lahko naredili še korak naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.