Šport > Nogomet
29 ogledov

''Izključitev Hrvaške je realna možnost''

svastika poljud nacistični simbol split Focus.de
Splitska policija je danes vložila obtožni predlog proti Hrvaški nogometni zvezi (HNZ) zaradi napak pri organizaciji na kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2016 med Hrvaško in Italijo.

Kvalifikacijsko tekmo na Poljudu je zaznamoval kljukasti križ na igrišču. Obtožni predlog je pripravilo sodišče za prekrške v Splitu. Med prijavljenimi sta tudi izvršni predsednik HNZ Damir Vrbanović in Zoran Cvrk, ki je v njej zadolžen za varnost.

Hrvaški krovni nogometni organizaciji grozi kazen od 6600 do 33 tisoč evrov, Vrbanoviću od 660 in 6600 evrov, Cvrku pa od 260 do 660 evrov.

Po pisanju hrvaških medijev je bilo do zdaj objavljenih že več kot sto pogovorov z očividci ali osebami, ki bi lahko pomagale pri iskanju tistih, ki so povzročili incident.

Piara Powar, direktor organizacije za boj proti rasizmu v Evropi (FARE), opozarja, da bi Hrvaško lahko doletela izključitev iz evropskih tekmovanj.

''To je neopravičljivo, ne glede na kontekst. Glede na njihovo zgodovino disciplinskih prekrškov je izključitev realna možnost za Hrvaško, kar bi bila velika škoda za tako kvalitetno ekipo,'' je za The Guardian povedal Powar.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.