Svet > Hrvaška
51 ogledov

Hrvaške plaže, ki niso primerne za kopanje

Prvo letošnje merjenje je pokazalo, da je morje ob vseh plažah na Hrvaškem prime Žurnal24 main
Meritve v letu 2014 so pokazale, da je hrvaški del Jadranske obale med najčistejšimi v Evropi. Tri plaže niso dosegle kriterijev za kopanje.

Meritve kakovosti kopalnih voda v letu 2014 so pokazale, da je morje na hrvaškem delu Jadranske obale med najčistejšimi v Evropi. Hrvaška je na vrhu, skupaj s Ciprom in Malto.

"Kot v preteklih štirih sezonah je kakovost morja odlična ali dobra na skoraj 99 odstotkih točk, kjer potekajo meritve," je hrvaški okoljski minister Mihael Zmajović dejal po objavi Nacionalnega poročila o letnih in končnih ocenah kakovosti morja na plažah hrvaškega Jadrana"Na to smo izredno ponosni. Naš cilj je, da tako tudi ostane in da ta potencial še naprej modro uporabljamo za razvoj, posebej turistični."

Oceno odlično je dobilo 875 oz. 95,42 odstotka točk, na katerih so potekale meritve. 32 ali 3,49 odstotka jih je bilo ocenjenih z dobro za kopanje, 7 ali 0,76 pa jih je dobilo oceno zadovoljivo. Samo tri točke, na katerih so potekale meritve, ali 0,33 odstotka, so bile ocenjene kot neprimerne za kopanje.

Dve se nahajata v Splitsko-dalmatinski županjiji. Gre za plaže na kaštelanskem področju Kamp in Torac. Ena plaža je na območju Dubrovnika, in sicer kopališče VC Cavtat, ki je dobilo oceno neprimerno za kopanje.

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 09:04 14.januar 2015.

    Poglejte samo najbližja grmovja ob plaži, koliko smeti je naokoli.Poglejte samo enkrat z masko pod vodo, kaj vse se nahaja pod vodo.Poglejte samo školjke, kako so slabe in krhke.Po vsem tem se vidi , ali so plaže ...prikaži več primerne za kopanje.Seveda pa so tudi druge stvari, ne samo te naštete.

  • mirko 23:56 13.januar 2015.

    Saj kar se dalmatinskih otokov tiče, so vode glede čistosti na plažah dobre.Ne morem pa to trdit za istro in celinski kvarner.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:08 13.januar 2015.

    a so čist vse plaže zmerl?