Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Hrvaški Fritzl imel pastorke kot spolne sužnje

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
44-letni hrvaški državljan je bil včeraj na zagrebškem sodišču obsojen na 15-letno zaporno kazen zaradi spolnih zlorab svojih mladoletnih pastork. Mediji so ga poimenovali "hrvaški Fritzl".

Moški je eno izmed svojih pastork spolno zlorabljal kar 13 let; silil jo je k spolnim odnosom, pretepal in ji grozil, da bo ubil njo in njene brate in sestre, če bo komurkoli povedala za njegove zlorabe. Ko so se začele zlorabe, je imela deklica le šest let, očim jo je zlorabljal do njenega 19. leta starosti. Na začetku jo je silil k oralnemu občevanju, nato pa k spolnim odnosom, pri čemer jo je silil, da je od prvega letnika srednje šole jemala kontracepcijske tablete.

Po osemletnih zlorabah je začel nadlegovati še njeno sestro, ki je takrat štela 11 let. Grozil ji je, da bo našel nekoga, ki bo razkosal tako njo kot njeno družino, če bo komu povedala za njegove zlorabe. Sodnica je v utemeljitvi sodbe poudarila, da ni šlo le za spolno nadlegovanje, pač pa tudi za fizično in psihično mučenje celotne družine.

Anonimna prijava

Primer je policija začela preiskovati leta 2014, in sicer potem, ko je prejela anomimno prijavo. Ko so sprožili preiskavo, so o nasilju izpovedale tako soproga hrvaškega Fritzla, njena mama in obe zlorabljeni dekleti.

Po prijetju je obsojeni devet mesecev preživel v priporu, ko se je začelo sojenje, ga je sodišče spustilo na prostost. Na naroke na sodišče je sprva redno prihajal, ko so se zoper njega začele kopičiti izpovedi prič, pa je pobegnil. Policija je za njim izdala tiralico, našli so ga v Sisku.

Po vnovični privedbi pred sodišče je priznal svoje zločine, zaradi katerih bo v zaporu preživel 15 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.