Šport > Košarka
27 ogledov

Hrvaški košarkar nokavtiral trenerja

siniša štemberger Youtube
Hrvaški košarkar Siniša Štemberger naj bi v alkoholiziranem stanju poskrbel za incident na treningu Kvarnera in ostal brez pogodbe.

Hrvaški košarkarski klub KK Kvarner je prekinil pogodbo s Sinišo Štembergerjem, ki je na treningu iz neznanega razloga brutalno napadel in nokavtiral trenerja in nekdanjega soigalca Marijana Mancea.

Štemberger je po besedah trenerja zamudil pretežni del treninga, preden se je v domnevno vinjenem stanju pojavil v dvorani. Ko ga je trener vprašal, zakaj je zamudil, je 37-letni hrvaški košarkar reagiral s fizično silo.

''Neizvan je napadel našega trenerja. Nobenega razloga ni bilo. Mance je podal izjavo policiji. Za takšno obnašanje ni opravičila. Prišel je na trening in nokavtiral trenerja. Vsi smo šokirani,'' je povedal športni direktor Marko Šamanić in dodal: ''Klub je zaščitil trenerja. Prekinili smo pogodbo s Štembergerjem, ki nima več vstopa v dvorano. Službeno se Marijanu ne bo mogel opravičiti, to lahko naredi zasebno. O nadaljnjih ukrepih bo odločala komisija.''

Štemberger je bil dva dni pred tem izključen na tekmi z Zadrom, ker je za vrat zgrabil gostujočega košarkarja Borisa Baraća.

Hrvaški branilec je za Kvarner igral že med letoma 1998 - 2004, pred dvema letoma pa se je vrnil v Rijeko, kjer se je njegova pot zdaj najverjetneje dokončno končala.

Štemberger je znan tudi po incidentu, ki se je zgodil leta 2008. Takrat se je kot košarkar Splita stepel s članom Cibone Rawlejem Marshallom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.