Šport > Nogomet
31 ogledov

Hrvaški minister: ''V zapor, ne na stadion''

Rijeka Hajduk hrvaška liga Kantrida prvenstvo Nel Pavletić/PIXSELL
Hrvaški minister za znanost, izobraževanje in šport Željko Jovanović je po izgredih na tekmi Rijeke in Hajduka napovedal vojno nogometnim huliganom.

Nasilje, ki je zaznamovalo včerajšnjo tekmo med Rijeko in splitskim Hajdukom, je pretreslo hrvaški politični vrh. Na dogajanje na Kantridi se je odzval Željko Jovanović, ki se je zaobljubil, da se kaj takšnega ne bo nikoli več ponovilo.

''Večkrat sem že povedal, da huligani ne sodijo na stadion in da moramo vsi skupaj, od nogometnih klubov, policije in pravosodja, preprečiti manjšini huliganov, da stadione izkorišča za svoje divjaške pohode in ogrožanje večine pravih navijačev, ki so prišli uživat v nogometu,'' je zapisal Jovanović in nadaljeval: ''Sprejeli smo konkretne odločitve, vendar moramo postati bolj odločni še v njihovi izvedbi. Pogovarjal sem se z vodstvom Rijeke, Hajduka ter policije in sprejeli smo soglasno odločitev: najstrožje upoštevanje vseh zakonov z namenom, da bi ustavili nasilje in najstrožje kaznovali vse povzročitelje nasilja.''

Jovanović bo ustanovil posebno državno telo za preprečevanje nasilja v športu in huliganom pošilja jasno sporočilo. ''Za vas imamo mestu v zaporu, ne na stadionu,'' je zaključil hrvaški politik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.