Šport
28 ogledov

Hrvat in Argentinec poskrbela za rekord

Ivo Karlović EPA
Drugi dan odprtega prvenstva Avstralije je minil brez presenečenj.

Najvišjerangirani igralci so upravičili svoje vloge; od prvih desetih nosilcev v moški in ženski konkurenci sta danes le dva izgubila niz. To sta bila osmopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem, ki je Nemca Jan-Lennarda Struffa premagal s 3:1 v nizih, ter tretja nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je zmagala s 6:1, 4:6 in 6:1 proti Svetlani Pironkovi iz Bolgarije. Vsi ostali nosilci od drugega do desetega mesta, ki so nastopili drugi dan, so se zlahka prebili v nadaljevanje.

Pri dekletih torej Serena Williams (2.), Karolina Pliškova (5.), Dominika Cibulkova (6.) in Johanna Konta (9.), v moški konkurenci pa Novak Đoković (2.), Miloš Raonić (3.), Gael Monfils (6.) in Rafael Nadal (9). Pri slednjih je imel še najtežje delo šestkratni prvak Melbourna in branilec zadnjih dveh naslovov Đoković, ki je Španca Fernanda Verdasca premagal s 6:1, 7:6, 6:2.

"Prvi in tretji niz sta bila dobra. Igral sem, tako kot sem si zastavil, v drugem pa je Verdasco pokazal, kako nevaren igralec je, ko igra na vso moč in neobremenjeno. Zadovoljen sem z zmago, predvsem pa sem srečen vsakič, ko stopim na osrednje igrišče tu v Melbournu," je dejal Đoković, ki se bo v drugem krogu pomeril z Denisom Istominovom iz Uzbekistana.

Dvoboj dneva, če ne turnirja, sta odigrala 211 centimetrov visoki Hrvat Ivo Karlović in Argentinec Horracio Zeballos. Slednji je dobil prva dva niza, Karlović naslednja dva, zadnji odločilni pa se je končal z rezultatom 22:20 za Hrvata, ki je v dvoboju dosegel 75 asov. Igralca sta na igrišču preživela pet ur in 14 minut ter odigrala 84 iger. S tem sta za eno igro presegla prejšnji rekord Andyja Roddicka in Younesa El Aynaouija iz 2003.

Serena Williams je zanesljivo naredila prvi korak k triindvajseti zmagi na grand slamih, s čimer bi postala rekorderka in bi prehitela Nemko Steffi Graf. S 6:4, 6:3 je premagala mlado Švicarko Belindo Bencic. Na tribunah jo tokrat motivira njen zaročenec, soustanovitelj Reddita Alexis Ohanian, eden najbogatejših Američanov.

"Bil je to eden najtežjih dvobojev prvega kroga, ki sem ga kadarkoli igrala. Trenutno sem v fazi razmišljanja, da je zame vsak dvoboj le zabava in da pri tem nimam kaj izgubiti," je dejala Američanka, ki se bo v naslednjem krogu pomerila s Čehinjo Lucie Šafarovo. Slednja je v dvoboju z Belgijko Yanino Wickmayer rešila devet zaključnih žogic, preden je zmagala 3:6, 7:6 (7), 6:1.

V sredo bo priložnost dobila prva od dveh Slovenk v glavnem žrebu. Katarina Srebotnik bo moči združila s Kitajko Saisai Zheng, s katero sta 13. nosilki, in se zoperstavila ameriški navezi Christina McHale/Asia Muhammad. Med pari bo igrala tudi Andreja Klepač s Španko Mario Martinez Sanchez, njuni prvi tekmeci pa bosta sedmi nosilki Julia Goerges iz Nemčije in Čehinja Karolina Pliškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.