Šport > Zimski športi
70 ogledov

Hrvat zbral 229 odstopov, stane pa 80 tisoč evrov na leto

Dalibor Šamšal Hrvaška smučanje EPA
Hrvaški smučar Dalibor Šamšal je svetovni rekorder. Kljub več kot 200 odstopom na uradnih tekmah ga na hrvaški smučarski zvezi še vedno podpirajo in vanj vlagajo zajetna finančna sredstva.

Hrvaški smučar Dalibor Šamšal v svetovnem pokalu nastopa že devet let, do zdaj je startal na 70 tekmah najvišjega ranga tekmovanja. Hrvaška smučarska zveza je vanj do zdaj vložila že skoraj 700 tisoč evrov, kljub vsem tem sredstvom pa je 27-letnik točke osvojil le trikrat. 

"Mislim, da mi nič ne manjka, da bi večkrat osvajal točke. Morda samo to, da se mi 'poklopi' nekaj stvari," je pred časom za hrvaške medije dejal Šamšal. Njegov najboljši rezultat je 22. mesto na domačem slalomu na Sljemenu nad Zagrebom.

Šamšal naj bi bil 'svetovni prvak' na treningu, kjer naj bi redno premagoval tudi Ivico Kostelića. Trener Ante Kostelić zanj pravi, da je eden od najboljših slalomistov, a kaj ko tega nikakor ne zna pokazati na tekmi, v hudomušnem slogu navajajo na portalu 24sata.

Pavlek: Še ima čas za dobre rezultate

"Jasno je, da pričakujemo od njega več, a za zdaj mu še zaupamo," vere v Šamšala še ni izgubil direktor hrvaške reprezentance Vedran Pavlek. In to kljub temu, da gre za svetovnega rekorderja. Po podatkih na uradni strani Fisa je Šamšal namreč do zdaj odstopil na kar 229 tekmah, od tega je v svetovnem pokalu zbral 29 nedokončanih voženj.

"Strinjam se, da gre za veliko število odstopov, toda on ima našo podporo. Star je 27 let in še lahko doseže dobre rezultate," je še dodal Pavlek, ki je v preteklih letih zaradi slabih rezultatov iz reprezentance že izločil nekaj smučarjev in smučark. "Vsi, ki so odšli, so odšli z razlogom," na to odgovarja Pavlek.

Šamšal: Ne čutim pritiska

Formalne pogoje za obstanek v izbrani vrsti Šamšal izpolni vsako sezono. S 8,65 Fis točke je trenutno 51. slalomist sveta. "Šamšal zna smučati, njegova težava je duševnost," je povedala Nika Fleiss, ki je Pavlekovo košarico dobila leta 2010.

"Ne čutim pritiska zaradi odstopov. Vem, da lahko dobro smučam in to bom tudi pokazal," Šamšal ostaja prepričan vase. Njegova sezona hrvaško smučarsko zvezo stane približno 80 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.