Šport
29 ogledov

Hrvate na varno pospremili specialci

hrvaška navijači EPA
Nocojšnja kvalifikacijska nogometna tekma med reprezentancama Kosova in Hrvaške velja za tekmo najvišjega tveganja.

Potem ko so v javnosti zaokrožile govorice, da bodo splitski navijači skupine Torcida drevišnjo tekmo prekinili, so na Kosovu okrepili varovanje. Hrvaško izbrano vrsto je na letališču pričakala specialna enota policije.

Hrvaška nogometna ekipa je že v sredo ob 13. uri prispela v Skadar. Na skoraj stotih kilometrih poti od letališča do hotela, je Hrvate pospremil policijski kordon.

Že v sredo so hrvaški mediji poročali, da navijači splitskega Hajduka načrtujejo izgrede in prekinitev današnje tekme, ki šteje za kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji, sume pa je potrdil tudi Miroslav Marković, ki je pri hrvaški nogometni zvezi odgovoren za varnost.

Splitski navijači so sicer na reprezentančni tekmi že poskrbeli za nerede, ko so na evropskem prvenstvu v Franciji prekinili tekmo v St. Etiennu med Hrvaško in Češko (2:2). Tudi takrat so navijači izgrede napovedali in nato napoved uresničili.

Tekmo bo drevi ob 20.45 gostil stadion Loro Borici, ki sprejme 16.000 gledalcev.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.