Slovenija
23 ogledov

Hrvati se bodo vozili ceneje. Pa mi?

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Hrvaški vozniki se lahko veselijo, saj so pri njih cene bencina padle za tri odstotke.

V povprečju bodo Hrvati za rezervoar goriva odšteli 16 kun (2,15 evra) manj. Po novem ceniku bodo za liter neosvinčenega bencina plačali 10,77 kune (1,45 evra), kar je štiri cente manj kot prej, za liter dizelskega goriva pa 10,02 kune (1,35 evra), kar je prav tako štiri cente manj.

Bo vlada zvišala trošarine?

"Neosvinčeni 95- in 98-oktanski bencin se bo pocenil za približno pet centov, dizel in ekstra lahko kurilno olje pa za nekje tri cente. Bencini bodo občutno cenejši. To seveda velja, če slovenska vlada ne bo spremenila trošarin, kar je po moji oceni malo verjetno,“ je za nas povedal direktor Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji (IREET) Djani Brečevič in dodal: "Težko napovem, ali bodo ostale iste cene. Menim, da jih bodo dvignili.“

"Negativno razpoloženje na kapitalskih trgih se je preselilo tudi na naftne trge. Nestanovitne razmere so posledica zaskrbljenosti, saj se je mednarodna gospodarska dejavnost nekoliko zmanjšala. Tudi dolžniški krizi na območju evra ni videti konca. S tem je povezano tudi zmanjšanje povpraševanja in tako so cene nafte šle navzdol,“ nam je razložil Brečevič.

Komentarjev 4
  • sprehajalec 22:26 30.september 2012.

    okso, to kar je danes, je posledica 20 let fajn življenja, oligarhij starih penzioniranih bab, penzioniranja s 45, poceni bencina, letnih in zimskih počitnic, dveh avtov, bajte in stanovanja za 10k eurov, itd itd. Epoha J.D. (Drnovška) in ...prikaži več sivih stricev. Danes pa imamo. Sve se vrati, sve se plati, pravijo na jugu. Če ne generacija prej, pa generacija za tabo.

  • Darko 19:29 30.september 2012.

    oxxo tis cepc, cenejši bo benz in ne vem zakaj si menjal ime 1111

  • Oxxo 19:10 30.september 2012.

    Führer JJ bo tako izdal povelje svojim podložnikom da povišajo trošarine. ITAK!Ob tem pozablja kaj je govoril, ko je bil v opoziciji.Na bruhanje mi gre kaj dela oblast, ki je nelegitimno in s prevaro (izdajalec Viranc&CO; in prodana ...prikaži več duša Ejavec) zasedla vladujoče stolčke!