Šport
16 ogledov

''Hrvati skoraj na domačem terenu''

slovenija španija eurobasket Saša Despot
Po dnevu premora bodo danes v Celju na sporedu tri tekme skupine C. Slovenska reprezentanca se bo pomerila z Gruzijo.

Varovanci Božidarja Maljkovića se po dveh zmagah na Eurobasketu nahajajo v dobrem položaju za preboj v drugi del tekmovanja. Slovenski košarkarji so na prvi tekmi premagali Češko, na drugi pa strli še odpor aktualnih evropskih prvakov iz Španije.

Špansko reprezentanco ob 14.30 čaka obračun proti Češki. ''Morali bomo zaigrati bolje kot proti Sloveniji,'' je bil pred tekmo s Čehi kratek in jedrnat španski selektor Juan Antonio Orenga.

''Hrvati skoraj na domačem terenu''

Ob 17.45 bosta na parket stopili izbrani vrsti Hraške in Poljske. Slednja na Eurobasketu še ne pozna zmage in zaseda zadnje mesto v skupini. ''Ne odpišite nas,'' je pred tekmo s Hrvati povedal poljski selektor Dirk Bauermann in dodal: ''Tekma ne bo lahka, saj bo to za njih, zaradi bližine njihove dežele, skoraj srečanje na domačem terenu.''

Hrvati so po tekmi za ''življenje in smrt'', kjer jim je uspelo premagati Gruzijo, nekoliko bolj sproščeni. ''Po tekmi za življenje ali smrt smo imeli dovolj časa, da se pripravimo na Poljsko. Dobro smo preučili njihov sistem igre,'' je dejal Jasmin Repeša.

Dragić: Nikogar se nimamo za bati

V večernem terminu (ob 21.00) se bosta pomerili še Slovenija in Gruzija. Slovenci si lahko s tretjo zmago že zagotovijo napredovanje v drugi del prvenstva. ''Nikogar se nimamo za bati. Predvsem se moramo osredotočiti na našo igro,'' je povedal Goran Dragić, gruzijski selektor Igor Kokoškov pa je dodal: ''Igrali bomo enako kot na dosedanjih dveh tekmah.''

EP v košarki, 3. kolo:

Skupina C

ob 14.30
Španija - Češka

ob 17:45
Hrvaška - Poljska

ob 21.00
Gruzija - Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.