Šport
17 ogledov

Hrvatica zdržala le 57 minut

karolina pliškova EPA
Karolina Pliškova je tretja polfinalistka OP ZDA. Pliškova je za preboj med najboljšo četverico potrebovala le 57 minut. Deseta nosilka je hrvaško najstnico, 18-letno Ano Konjuh odpihnila z dvakrat 6:2.

Štiriindvajsetletna Pliškova, ki je v osmini finala premagala Američanko Venus Williams, se bo v svojem premiernem polfinalu na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko Američanko Sereno Williams in peto nosilko Romunko Simono Halep.

ana konjuh | Avtor: EPA EPA
Konjuhova je po senzaciji v osmini finala, ko je izločila četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu bila povsem v podrejenem položaju ter ni našla pravega odgovora na servis Čehinje. Pliškovi je vzela le štiri igre.

Pliškova je pred US opnom zmagala na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev. V finalu je presenetila Nemko Angelique Kerber in ji tako preprečila prevzem prvega mesta na svetovni lestvici. Tokrat se s Kerberjevo, olimpijsko podprvakinjo, prav tako lahko hipotetično sreča šele v finalu.

Kerberjeva, ki je bila boljša od lanske finalistke OP ZDA Roberte Vinci, se bo v polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, pomerila z Danko Caroline Wozniacki, ki je v četrtfinalu odpravila Latvijko Anastasijo Sevastovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.