Šport > Nogomet
19 ogledov

Hrvatje odpustili selektorja

niko kovač EPA
Izvršni odbor Hrvaške nogometne zveze (HNS) je odstavil selektorja Nika Kovača. Razlog za to so zadnji slabi rezultati, ki so pod vprašaj postavili uvrstitev reprezentance na evropsko prvenstvo v Franciji.

Hrvaška je trenutno tretja v svoji kvalifikacijski skupini, čeprav je še pred časom vodila. Po odvzemu točke zaradi afere svastika, neodločenem izidu v Azerbajdžanu in porazu v Oslu je prišla v položaj, ko o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo ne odloča več sama. Drugače bi sicer bilo, če bi Evropska nogometna zveza ugodila pritožbi HNS in ji vrnila točko. V tem primeru bi bili zmagi proti Malti in Bolgariji dovolj za drugo mesto v skupini in pot v Francijo.

Na izredni seji izvršnega odbora naslednika Nika Kovača še niso določili, o njem niti niso govorili, v medijih pa se kot glavna kandidata pojavljata Ante Čačić, med drugim tudi nekdanji trener Maribora, in Nenad Gračan, zdajšnji selektor reprezentance do 21 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.