Šport > Nogomet
45 ogledov

Huda kazen za Messija

Lionel Messi EPA
Mednarodna nogometna zveza je Lionela Messija kaznovala s prepovedjo igranja štirih tekem v reprezentančnem dresu.

Argentinska reprezentanca se bo danes v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 pomerila z Bolivijci, gavči pa bodo na težkem gostovanju, kjer so se na visoki nadmorski višini v preteklosti že nekajkrat opekli, zaigrali brez prvega zvezdnika Lionela Messija. Ta je bil le nekaj ur pred dvobojem kaznovan s strani Fife, saj je na predhodnjem dvoboju s Čilom psoval stranskega sodnika. Ta se sicer ni pretirano zmenil za zvezdnikove besede, je pa vse skupaj ujezilo može pri Mednarodni nogometni zvezi.

Messi je kazen dobil zaradi neprimernega obnašanja in žaljenja stranskega sodnika iz Brazilije, je pojasnila Fifa. Tega dogodka sicer v prvem poročilu s tekme ni bilo v zapisniku, Fifa je Messijevo ravnanje obravnavala šele v dopolnjenem poročilu s tekme v ponedeljek. "Kazen je skladna z odločitvami naše disciplinske komisije v prejšnjih podobnih primerih," so še sporočili iz Fife.

Fifa je člana Barcelone kaznovala s prepovedjo igranja na štirih tekmah, poleg Bolivije Messi reprezentančnega dresa ne bo oblekel tudi na kvalifikacijskih dvobojih z Urugvajem, Venezuelo in Perujem. Argentina sicer precej boljše rezultate dosega z Messijem v izbrani vrst: na petih od šestih tekem v kvalifikacijah z Messijem so namreč Argentinci zmagali, na sedmih, ko ga ni bilo v ekipi, pa so slavili le enkrat.

Argentinska zveza je takoj napovedala pritožbo. Jorge Miadosqui, direktor reprezentance, ki je že v bolivijskem Santa Cruzu, je dejal, da so presenečeni nad kaznijo. "Zveza se bo ustrezno odzvala in se pritožila. Smo pa precej presenečeni in žalostni. V poročilu ni bilo o kakšnem nešportnem obnašanju nobene opombe, prav tako sodnik Messija ni niti opozoril med tekmo," je pojasnil Miadosqui.

Ob prepovedi igranja bo moral Messi plačati še denarno kazen v višini 10.000 švicarskih frankov.

Argentina je po zmagi proti Čilu z 1:0 na tretjem mestu južnoameriške skupine kvalifikacij za Rusijo 2018, po 13 tekmah ima 22 točk. Štiri reprezentance se bodo na SP uvrstile neposredno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.