Slovenija > Črna kronika
155 ogledov

Avto trčil v drevo, umrla 16-letna sopotnica

Nesreča pri Materiji ZGRS Sežana
Avto trčil v drevo.

Ob 5.19 je na glavni cesti med Kozino in mejnim prehodom Starod med krajema Markovščina in Materija osebno vozilo trčilo v drevo. Voznika so odpeljali v izolsko bolnišnico, medtem ko je sopotnica, ki so jo morali iz avtomobila rešiti gasilci s tehničnim posegom, umrla na kraju nesreče. 

Avto je vozil 20-letnik iz Hrpelj, ki je najprej z bokom avtomobila trčil v drevo, nato ga je odbilo na drugo stran, kjer je čelno trčil v drevo. V nesreči je umrla 16-letna sopotnica. Voznik je bil pod vplivom alkohola, napihal je 0,70 mg/l (po starem približno 1,5 promila). Meja za odvzem vozniškega dovoljenja je sicer 0,52 mg/l. 

Glavna cesta Kozina - Starod je bila zaradi prometne nesreče skoraj do devetih zjutraj zaprta med Markovščino in Materijo. Obvoz za osebna vozila je bil možen po lokalnih cestah, sicer pa preko mejnega prehoda Jelšane.

Statistika vse bolj črna

Do vključno 12. februarja je bila statistika žrtev na slovenskih cestah bistveno manj črna kot lani. Umrlo je namreč šest ljudi, medtem ko jih je bilo lani v istem obdobju 14. Pred dvema dnevoma je nato v Mariboru umrla 95-letna peška, včeraj je življenje izgubil še kolesar, danes zjutraj pa je sledila nova smrtna žrtev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 46
  • Božidar Dinič 10:27 20.februar 2017.

    bom se potrudil ,kaj pa nauk mojega pisanja aha vas ne zanima

  • Lavdan 23:28 19.februar 2017.

    Vozniško dovoljenje za vedno in najmanj pet let zapora.

  • pesnik51 22:32 19.februar 2017.

    Božidar .. prvi razred, vejice in pike ... velike začetnice .. znano kaj?