Svet
15 ogledov

Huda nesreča na vlakcu smrti

Alton Towers Profimedias
V nesreči na vlakcu smrti so bili huje poškodovani 27-letni moški in trije najstniki.

V zabaviščnem parku Alton Towers v Veliki Britaniji se je zgodila huda nesreča, v kateri je vagonček na vlakcu smrti poln potnikov trčil v drugega. Pri tem so bili huje poškodovani 27-letni moški in trije najstniki, en mladenič in dve dekleti. Omenjeni 27-letnik, 18 letnik ter dekleti, stari 19 in 17 let, so utrpeli resne poškodbe nog. Nekaj časa so bili ujeti v razbitine vagončka.

Vzrok trčenja še ni znan

Zakaj je do trčenja prišlo, preiskovalci še ugotavljajo. Trčenje dveh kompozicij vlčaka se je zgodilo na spodnjem delu poligona, okoli 14. ure po lokalnem času. Na eni kompoziciji je bilo 16 potnikov, druga je bila prazna.

Vsi štirje potniki, ki so jih prepeljali v bolnišnico, so bili pri zavesti. "Povsod je bilo krvavo," je za britanski The Independent povedal eden od očividcev nesreče, Danny Simm.  "Več jih je bilo ranjenih, zaradi spošovanja do udeleženih, fotografij nisem naredili." Nujna medicinska pomoč je na mesto nesreče prišla v roku 25 minut. Obiskovalka parka Kirsty Wild pa je dejala, da je v času nesreče stala v vrsti pred vlakcem smrti ter da je bila popolnoma v šoku. "Nekdo je dovolil, da so trčili v prazen vagonček. To je grozno," je za portal povedala vidno pretresena.

Zaprto za obiskovalce

Park bo danes za obiskovalce zaprt, preiskovalci bodo poskušali ugotoviti, zakaj se je nesreča zgodila.

Komentarjev 2