Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Huda poškodba smučarja na Cerknem

zivljenje 04.12.12. smucanje, smucisce, foto: shutterstock Shutterstock
Smučar se je huje poškodoval med nedeljskim smučanjem.

V nedeljo dopoldne se je na smučišču Cerkno zgodila smučarska nesreča, v kateri se je poškodoval 52-letni smučar. Ugotovljeno je bilo, da se je omenjenemu smučarju med smuko odpela leva smučka, zaradi česar je padel in se predvidoma težje telesno poškodoval.

Na kraju so poškodovanemu smučarju prvo pomoč nudili reševalci, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico. 

Policisti so tujo krivdo izključili in boo o dogodku obvestili pristojni inšpektorat in novogoiško okrožno državno tožilstvo. 

Policisti ob tem opozarjajo smučarje, naj skrbijo za varnost na smučišču. Zanjo je odgovoren vsak posameznik, zato je treba spoštovati pravila varnega smučanja, biti obziren do drugih, previden in odgovoren. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.