Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Huda železniška nesreča na Poljskem

Železniška nesreča na POLJSKEM.
1/14
Reuters
V čelnem trčenju dveh vlakov na Poljskem je umrlo najmanj 14 ljudi. Gre za eno najhujših železniških nesreč v državi v zadnjih dveh desetletij. "Po zraku smo leteli kot prtljaga," se spominja potnik.

Potniška vlaka, na katerih je bilo okoli 350 potnikov, sta čelno trčila blizu mesta Szczechociny na jugu Poljske. Kot je razvidno iz fotografij, je bilo trčenje tako silovito, da je enega izmed vlakov dobesedno pognalo v zrak. Drugi vagoni pa so iztirili.

"Zagotovo gre za eno najbolj tragičnih železniških katastrof v naši državni v zadnjih letih," je dejal premier Donald Tusk, ki je že prišel na kraj nesreče, poroča MSNBC.

"V tem trenutku vam ne moremo posredovati natančnega števila ljudi, ki so umrli v nesreči. Pričakujemo najmanj 14 žrtev, a se bojimo, da bi jih bilo lahko več kot 15," je dodal. V nesreči je bilo ranjenih najmanj 60 ljudi.

Tusk je še povedal, da je še prezgodaj govoriti o vzrokih nesreče, a je kljub temu dodal, da človeške napake ne morejo izključiti. Ali sta v nesreči umrla tudi oba strojevodja, še ni znano.

"Začutil sem pok," je dejal eden izmed potnikov, ki je preživel nesrečo. "Zadel sem osebo, ki je sedela pred menjo. Luči so se ugasnile. Vse je letelo po zraku. Leteli smo po vagonu kot prtljaga. Slišali smo krike," se spominja trenutka, ko sta vlaka trčila.

Med poškodovanimi potniki, ki so jih že prepeljali v bolnišnico, je več Ukrajincev, Francozov in Špancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.