Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Hudo ga je poškodovalo deblo

Helikopter Slovenske vojske Žurnal24 main
Med spravilom lesa v gozdu nad naseljem Volarje pod grebenom Mrzlega Vrha, v kraju imenovanem "Pri smrekah" se je včeraj huje poškodoval 28-letni delavec.

"Spravljal je hlodovino po pobočju navzdol s pomočjo traktorskega vitla, traktor je bil parkiran na makadamski poti, v kritičnem času pa se je delavec nahajal v strmem bregu," je povedal Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Po sedanjih ugotovitvah je zaradi naklona terena prišlo do nekontroliranega drsenja zapetih debel oz. hlodovine po pobočju, pri čemer je eno izmed debel, dolžine približno dvajset metrov in debeline pol metra, 28-letnega delavca zadelo, ga vrglo po tleh in nato zdrselo preko njegovih nog."

Pomoč je poklical prijatelj

Delavec je obležal na hrbtu, njegove klice na pomoč je slišal njegov 33-letni prijatelj, ki se je nahajal nekaj deset metrov stran na makadamski poti Volarje – Mrzli Vrh, in o tem obvestil pristojno službo (RCO Nova Gorica).

"Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Tolmin so bili po nesreči na omenjeni kraj s strani pristojne službe napoteni tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD  Tolmin,  ki  so huje poškodovanemu delavcu nudili prvo pomoč," je povedal Božnik. "Poškodovanca so z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.