Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Hudo poškodovano odpeljali s helikopterjem

Soteskanje Shutterstock Fotografija je simbolična.
Med soteskanjem pri slapu potoka Kozjak v bližini vasi Magozd pri Kobaridu se je včeraj sredi dneva poškodovala 20-letna Belgijka.

"Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je med soteskanjem v soteski potoka Kozjak poškodovala 20–letna ženska, državljanka Belgije," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Slednja se je okoli poldneva udeležila organiziranega soteskanja (pod vodstvom vodičke ene od lokalnih podjetij, ki se ukvarja s tovrstno vodno športno dejavnostjo) na omenjenem območju v skupini treh oseb (državljani Belgije in Nizozemske)."

Belgijka je med soteskanjem v tretjem tolmunu skočila s skale z višine štirih metrov v tolmun potoka Kozjak, kjer je voda globoka od pet do sedem metrov. "Ko je priplavala na gladino, so drugi udeleženci soteskanja takoj opazili, da z njo ni vse v redu in ji priskočili na pomoč, nato pa nemudoma na pomoč poklicali reševalce," je pojasnil Božnik. "Omenjena 20-letnica je zaradi padca občutila bolečine v hrbtenici, bila pa je tudi nekoliko podhlajena."

Prepeljali so jo v UKC Ljubljana

Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so predvidoma huje poškodovani Belgijki nudili prvo pomoč in jo dvignili iz globeli na dostopen teren. Zaradi suma poškodbe hrbtenice pa so Belgijko z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.