Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Hudo pretepel in večkrat zabodel taksista

Taksi Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so že 19. marca prejeli prijavo napada na taksista v Domžalah. Neznanca sta ga napadla zaradi spora v zvezi s plačilom prevoza.

Voznik taksija je iz gostinskega lokala v Ljubljani dva mlajša moška, stara 21 in 22 let, odpeljal v Domžale. Ko so prispeli na Prešernovo cesto, jima je izstavil račun, nato pa ga je mlajši izmed potnikov, ki je sedel na zadnjem sedežu, napadel s pestmi in nožem.

Drugi potnik je v navalu izbruha nasilja svojega kolega zbežal s kraja dogodka, taksistu ni pomagal. Ta se je napada skušal braniti, nekako mu je uspelo napadalca zvleči iz vozila, pri čemer sta oba padla po tleh. To je opazil mimoidoči očividec, ki je poklical policijo.

Taksistu je kljub več vbodnim ranam, ki jih je dobil s strani napadalca, tega uspel obvladati in ga zadržati na tleh. V tem pa se je na mesto dogodka vrnil pobegli drugi potnik, ki je taksista odrinil in skupaj z napadalcem pobegnil.

Mlada moška sta se po napadu skrivala pred policisti, ki pa so v preiskavu ugotovili njuno identiteto in ju včeraj tudi prijeli. Pri 21-letniku so v okviru hišne preiskave med drugim zasegli teleskopsko palico in manjšo količino marihuane.

Preiskovalni sodnik mu je zaradi poskusa uboja odredil pripor, 22-letnika pa so sicer izpustili na prostost, a so ga policisti kljub temu ovadili, in sicer zaradi pomoči storilcu kaznivega dejanja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.