Svet
11 ogledov

Hugo Chavez se bori proti novi okužbi

Chavez v bolnišnici s hčerama Reuters
Venezuelski predsednik Hugo Chavez se bori z novo okužbo, ki je še poslabšala njegove dihalne težave.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez, ki je bil decembra operiran zaradi raka, zdaj trpi zaradi nove okužbe, ki je prizadela predvsem njegova dihala, poročajo na CNN. "Prišlo je do poslabšanja dihalnih funkcij," je javnosti sporočil minister za komunikacije Ernesto Villegas. Ta je medijem povedal še, da se Chavez bori proti zelo hudi okužbi, ki je le še poslabšala njegovo že tako slabo zdravstveno stanje.

O raku prvič spregovoril leta 2011

58-letni predsednik je svoje zdravstvene težave javnosti prvič predstavil leta 2011. Več kot dva meseca se je nato zdravil na Kubi, v Venezuelo pa se je vrnil pred dvema tednoma. Vlada javnosti ni nikoli povedala, proti kateri obliki raka se bori njihov predsednik.

Ohranja vero v življenje

"Predsednik še vedno verjame v Jezusa in življenje, kljub temu da se zaveda v kakšnem stanju je," je povedal Villages. Dodal je še, da Chavez dosledno prejema intenzivno kemoterapijo in dopolnilna zdravljenja.

"Bori se za življenje."

Venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro je že v petek povedal, da se Chavez "bori za svoje življenje". Vse od 11. decemra, ko je bil Chavez operiran, so bile državne predpostavke o njegovem zdravju precej nejasne.

Svojega predsednika pa so Venezuelci nazadnje videli prejšnji mesec, ko je vlada javnosti pokazala serijo slik, na katerih so prikazali nasmejanega Chaveza. Na slikah sta poleg njega še njegovi dve hčeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.