Svet
50 ogledov

"Huje je kot Katrina, krste plavajo po vodi"

Poplave v Louisiani You tube
V poplavah v zvezni državi Louisiana je umrlo najmanj osem ljudi. Fotografije prikazujejo grozljive prizore, videoposnetek trenutek, ko so iz avtomobila v vodi rešili ukleščeno žensko.

"To je huje kot orkan Katrina," je poplave v ameriški zvezni državi Louisiana na Twitterju komentirala Anna Johnson, ki je objavila fotografijo krst, ki plavajo po vodi, ki se steka po uliah. 

Louisiano so minuli vikend prizadele hude poplave, potem ko je v 24 urah padlo 44 cm dežja. Umrlo je najmanj osem ljudi, okoli 20 tisoč so jih morali reševati, tisoči so noč preživeli v zasilnih zavetiščih, saj so poplave poškodovale okoli 40 tisoč domov.

"Nihče ni pozabljen," je včeraj na novinarski konkerenci povedal guverner Louisiane Bel Edwards, ki je poplave označil za zgodovinske. "Gre za zelo zahtevno situacijo, poskušamo se odzvati, kolikor hitro moremo."

Anna Johnson, ki živi v bližini glavnega mesta države Baton Rouge, je posnela pretresljivo fotografijo, iz katere je razvidno, da je voda iz bližnjega pokopališča odnesla krste.

"Še nikoli doslej nismo videli nič podobnega," je povedala. "To je hujše od orkana Katrina." Njen mož volontira kot reševalec. "Ima čoln in pomaga lokalnemu šerifu," je dejala Anne.

Iz spodnjega videoposnetka je razvidno, kako so iz avtomobila v vodi rešili ukleščeno žensko, ki je živa splavala na površje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.