Slovenija
42 ogledov

“Huje kot ob tramontani”

Helikopter nad Piranom Tanja Košir
Bollywood. V Piranu presenečeni nad neprofesionalnostjo snemalne ekipe.

V sredo zvečer je Slovenijo zapustila indijska ekipa, ki je prejšnje dni nekaj kadrov akcijske romantične komedije za bollywoodsko produkcijo posnela tudi pri nas, med drugim v Piranu. Tam je zaradi svojega obnašanja razburila kar nekaj domačinov.

Zapletlo se je že takoj na začetku, so nam povedali na občini, saj ekipa ob prihodu ni spoštovala prometnega režima in se je z avtobusom pripeljala kar do Tartinijevega trga, čeprav je imela dovoljenje le za vožnjo do avtobusne 
postaje.

S stojnic vse na tla

“Sam sem bil neprijetno presenečen nad neprofesionalostjo. Snemali so na primer tudi na cerkveni ploščadi, ki je župnijska, pa me ni nihče povprašal za dovoljenje, prav tako me ni o tem obvestil,” med drugim razlaga župnik Zorko Bajc.

“V mestu so posneli že veliko filmskih prizorov, prizorišča pa so bila vselej ustrezno označena, ločena s trakovi, varovana. Pravila so stroga za vsako pasjo procesijo, tokrat pa ni ljudi nihče obvestil o ničemer,” razlaga Pirančanka Alenka Šuto. “Ker je helikopter s snemalno ekipo letal tako nizko nad Punto, nam je s plaže odneslo več stvari; svoje kopalke sem našla med stvarmi snemalne ekipe. Ljudje so bili zelo razburjeni,” dodaja Pirančanka in našteva ljudi, ki so se pritoževali.

Nezadovoljni so tudi prodajalci na stojnicah, ki občini za najem prostora plačujejo več tisoč evrov na sezono. “Zaradi helikopterskega piša nam je s stojnice na tla pometalo spominke, plažne izdelke in bižuterijo. Bilo je huje kot ob tramontani! Če bi vedeli, da se bo to dogajalo, tisti dan ne bi delali,” razlaga eden od prodajalcev. Škodo, ki so jo utrpeli, bo Regijska tiskovna agencija (RTA), organizator snemanja, kot obljublja, poravnala. “Mi smo imeli vsa potrebna dovoljenja, helikopter je letel le nad morjem,” je odločna Katarina Karlovšek z RTA, ogorčena zaradi “iskanja negativnih zgodb v tem za Slovenijo pomembnem projektu”.

Komentarjev 7
  • Irena Godnič 09:25 07.september 2012.

    Helikopter je povzročil paniko in strah-tudi turistom ni ravno všeč,če se morajo izogibati letečim predmetom-sončniki in stojala znajo pošteno usekati.

  • suzana.kos 09:08 07.september 2012.

    a veš zakaj so prišli snemati k nam? ker je pri nas ceneje, kot v Švici ali Italiji ali na primer Avstriji... in ker so tam bolj strogi in pravila spoštovana, pri nas pa lahko vsak tujec počne, kar želi ...prikaži več in mi se mu ob tem z nasmehom še hvaležno klanjamo

  • krtmen1 09:00 07.september 2012.

    A to ti je turizem, ko ti na dopustu helikopter leti 10 metrov nad glavo? Bebo si.