Zdravje > Življenjski stil
921 ogledov

Hujšanje: Mrzla ali mlačna voda?

slovenija 20.01.2010 voda, pitje vode, kozarec, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Vnos kalorij boste v enem letu zmanjšali za več kot 40 tisoč, če boste jutranji kozarec pomarančnega soka zamenjali s kozarcem vode.

Uživanje vode je eden izmed najbolj enostavnih načinov za krepitev vašega zdravja. Ustrezna hidracija pripomore, da vaše celice in tkiva delujejo pravilno, zaradi česar lahko ohranjate aktiven življenjski slog. Pitje vode pa lahko v nekaterih primerih tudi omili občutek lakote.

Zjutraj vodo namesto soka

Pri izgubi teže gre vedno za razliko med vnosom kalorij in njihovo porabo. Voda nima kalorij, zaradi česar je najboljši način za hidracijo za razliko od sokov z visoko vsebnostjo sladkorja. Naposled boste vnos kalorij v enem letu zmanjšali za več kot 40 tisoč, če boste jutranji kozarec pomarančnega soka zamenjali s kozarcem vode.

Mnogi menijo, da je mrzla voda bolj primerna za izgubo telesne teže od mlačne, saj telo rabi več energije, da jo segreje na telesno temperaturo, zaradi česar porabi več kalorij. Rezultati raziskave Univerze v Washingtonu pa so pokazali, da telo v takšni situaciji porabi le osem kalorij.

Voda | Avtor: Profimedias Profimedias
Ker hladna voda ne prinaša bistvenih učikov na porabo kalorij, je morda bolj priročno, da pijete mlačno vodo, saj boste lahko tako napolnili večjo plastenko ali steklenico vode in jo nosili s seboj ne da bi pri tem morali iskati hladilnik ali trgovino s hladnimi pijačami.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.