Šport > Košarka
41 ogledov

Hukić okrepil državne prvake

Sani Bečirović Jasmin Hukić Ivica Jurković Union Olimpija Prokom Evroliga Stožic Saša Despot
Košarkarji Krke so dobili prvo okrepitev za novo sezono. To je nekdanji reprezentant BiH ter član Union Olimpije Jasmin Hukić.

Triintridesetletni in 204 centimetre visoki Jasmin Hukić je svojo bogato športno pot pričel pri ekipi Sloboda Dita iz Tuzle, kjer je zanjo igral prvih pet sezon in osvojil dva naslova državnega prvaka BiH. Leta 2001 je prišel k ljubljanski Union Olimpiji in poleg dveh državnih in pokalnih naslovov osvojil še naslov prvaka lige NLB oziroma današnje lige Aba.

Naslednje leto je igral v Izraelu za Hapoel, leto pozneje pa v Srbiji za Hemofarm Vršac, s katerim je še drugič v karieri osvojil naslov prvaka lige Aba. Hukić se je v zgodovino jadranske lige zapisal kot prvi igralec, ki je osvojil dva naslova prvaka lige Aba z dvema različnima kluboma.

Letos postal prvak Irana

Leta 2005 je sledila selitev v Rusijo, kjer je igral za Ural Great. Nato je igral eno sezono v evroligi za poljski Prokom Trefl iz Sopota, naslednji dve sezoni v najmočnejšem evropskem tekmovanju pa v Olimpiji, kamor se je vrnil po štirih letih.

Pot ga je prvič vodila v Italijo, kjer je v evropskem pokalu uspešno igral za Benetton iz Trevisa, nato pa v Ukrajini za Doneck. Sezono 2011/2012 je začel v Rusiji pri Jeniseju iz Krasnojarska in jo končal v Italiji pri ekipi Casale. V letošnji sezoni je igral za iranski klub Petrochimi, kjer je v povprečju dosegal 9,2 točke in tri skoke na tekmo. Z iranskim klubom je tudi osvojil naslov državnega prvaka.

Komentarjev 1
  • vico 21:35 25.junij 2013.

    JA SEJ ENKRAT BUSANC KOS BUSANC