Avto
20 ogledov

Hyundai napoveduje mali suv na gorivne celice

Hyundai intrado
1/4
Hyundai
Hyundai bo na avtosalonu v Ženevi pokazal koncept Intrado, ki napoveduje prihod malega crossover vozila. Svetovno premiero bo imel tudi pogon na gorivne celice nove generacije.

Hyundai je razkril prve fotografije nove študije, poimenovane Intrado. Konceptno vozilo predstavlja vizijo bodoče mobilnosti in napoveduje interaktivno sodelovanje napredne tehnologije z voznikom in potniki.

Pri Hyundaiju so prepričani, da vozniki v prihodnosti v vozilih želijo preprosto uporabo, interaktivnost in prilagodljivost dejavnemu življenjskemu slogu. Navdih za študijo so oblikovalci iskali v svetu letal. Tako ime kot lahki materiali, nove tehnologije, logične rešitve in učinkovitost so povzeti po tej inspiraciji.

Aerodinamika in minimalizem

Zunanjost predstavlja nadgradnjo že poznanega oblikovalskega jezika Fluidic sculpture. Združili so aerodinamično učinkovitost in minimalističnem pristop do detajlov. Karoserija je izdelana iz ultralahkega jekla.

V notranjosti je poudarek na uporabnosti in prilagodljivosti ter uporabi naprednih materialov in funkcionalni lepoti, ki je značilna za gorska kolesa. Tako je na primer okvir varnostne kletke izdelan iz karbonskih vlaken. Ob odprtju katerihkoli vrat oziroma prtljažnika je mogoče videti njegovo zgradbo. Komponente, ki so običajno skrite očem, so pri konceptu poudarjene.

Osrednji okvir je zgrajen iz karbona, ki zaradi prilagodljivosti zagotavlja trdnost in togost celotne karoserije. V kombinaciji z zmečkljivimi conami iz lahkega jekla povečuje varnost v primeru trka in zmanjšuje čas popravila vozila.

Na gorivne celice

Intrada poganja pogonski sklop na gorivne celice nove generacije, ki uporablja litij-ionsko baterijo s 36 kWh. Napolnjen je v le nekaj minutah, z dosegom do 600 kilometrov, v zrak pa oddaja samo vodo. Poleg izboljšane zmogljivosti in večjega dosega Intrado obljublja dobro odzivnost in vozno dinamiko, zahvaljujoč manjši teži in boljši učinkovitosti novega pogonskega sklopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.