Šport
24 ogledov

Prepričljivo boljši od Latvijcev

Nikolov Pipan Union Olimpija Partizan ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v zadnjem kolu prvega dela EuroCupa prepričljivo premagala VEF Rigo. Zmaji so slavili z 90:61.

Izbranci Aleša Pipana so v dvoboj z Latvijci lahko krenili povsem sproščeno, saj so že pred dvobojem z zadnjeuvrščeno ekipo v skupini D že osvojili tretje mesto. Himki je namreč že prej premaga Zenit iz Sankt Peterburga.

Zmaji so povedli v svojem prvem napadu na tekmi, vodstva pa nato niso več izpustili iz rok. Še zlasti dobro sta dvoboj odprla kapetan Dino Murić in Paolo Marinelli, ki sta poskrbela za prednost z 11:3. Prvi je v tem času dosegel šest točk, drugi pa preostalih pet. Ljubljančani so vodstvo osmih točk zadržali do konca prve četrtine, ob polčasu pa so na odmor odšli z rezultatom 41:29. Ob odsotnosti edinega pravega centra v ekipi Alena Omića je svojo pravo priložnost uspešno izkoristil tudi 18-letni Vasilije Vučetić, ki je bil z devetimi točkami, zadel je tudi svij edini poizkus za tri točke, celo prvi strelec domačih v prvem polčasu. 

V tretji četrtini so se gostje enkrat približali na minus devet, kaj več pa jim ni uspelo. Zmaji so nato iz minute v minuto le še povečevali svojo prednost in na koncu zasluženo slavili visoko zmago.

"Že od začetka smo dobro igrali v obrambi in ohranjali razliko ter jo na koncu še povišali,. Vedeli smo, da smo tretji v skupini, zato tekma ni bila tako pomembna. Vedno je lepo zmagati in zato je tudi ta zmaga sladka," je po dvoboju dejal prvi strelec zmajev Blaž Mahkovic.

EuroCup, 10. kolo:

Union Olimpija : VEF Riga 90:61(22:14, 41:29, 69:46)
Mahkovic 15, Vučetić 13, Murić 12, Nikolov 11; Zakis 19, Robinson 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.