Šport
14 ogledov

IAAF: Bolt in Fraser-Prycova atleta leta

Fraser-Pryce Bolt IAAF atlet leta nagrada trofeja podelitev EPA
Mednarodna atletska zveza (IAAF) je v soboto razglasila najboljša atleta letošnjega leta. Prestižni nagradi sta osvojila Jamajčana Shelly-Ann Fraser-Pryce in Usain Bolt.

Za najboljšega sprinterja na svetu Usaina Bolta je to že peto priznanje po letu 2008, najboljši ni bil le leta 2010. Shelly-Ann Fraser-Prycova je najboljša prvič. Tako je v Monaku v soboto odločila Mednarodna atletska zveza (IAAF).

Bolt si je nagrado prislužil z obrambama naslovov na 100 in 200 metrov na letošnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi, pri čemer je na 200 metrov dosegel tudi najboljši izid na svetu (19,66). Z jamajško štafeto pa je bi zlat tudi na 4 x 100 metrov.

"Ta je za vas, Jamajčani"

"Vau. Še eno priznanje IAAF. Sem zelo počaščen. Ta je za vas, Jamajčani," je v prvem odzivu na nagrado čivknil najboljši atlet na svetu v zadnjih letih. Za letošnjo nagrado je imel sicer močno konkurenco, saj je tudi Britanec Mo Farah na SP v Moskvi osvojil dve zlati (na 5.000 in 10.000 metrov). Za uteho slednjega je nagrado za trenerja leta dobil Farahov trener Alberto Salazar.

Boltova rojakinja Fraser-Prycova je v Moskvi slavila na 100 metrov z najboljšim izidom na svetu (10,71), dodala pa je še zlato na 200-metrski razdalji, pa tudi štafetno zlato na 4 x 100 metrov so dobile Jamajčanke.

"Vznemirjena sem in vesela. Kaj takšnega sem si lahko predstavljala le v sanjah," je dejala Fraser-Prycova, prva Jamajčanka po Merlene Ottey iz leta 1990 s to nagrado. Nagrada IAAF ima tudi finančno plat, dobitnika bosta prejela po 100.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.