Šport > Nogomet
22 ogledov

Ibra ostro proti nogometašicam: "To ni smešno"

zlatan ibrahimović EPA
Zlatan Ibrahimović se z izjavami o ženskem nogometu, ki jih je podal za dnevnik Expressen, prav gotovo ne bo nič bolj priljubil nežnejšemu spolu.

Če povzamemo besede Zlatana Ibrahimovića, je samozavestni švedski napadalec Paris Saint-Germaina odkrito dejal, da si švedska moška reprezentanca zasluži večjo pozornost od ženske in da je vihar okrog delitve po spolih nepotreben.

Ibrahimović je stopil v bran reprezentančnemu soigralcu Andersu Svenssonu, ki mu je Švedska nogometna zveza (SvFF) ob novem rekordu po številu nastopov za reprezentanco, na večni lestvici je prehitel legendarnega vratarja Thomasa Ravellija (143), podarila novega volva.

"To sploh ni smešno"

Poteza je na Švedskem začela veliko razpravo, saj vezistka ženske reprezentance Therese Sjögran na isti prireditvi ni dobila enake (ali vsaj podobne) nagrade, čeprav je za reprezentanco nastopila na rekordnih 187 tekmah.

"Z vsem spoštovanjem do tega, kar so storile dame, storile pa so fantastične reči, ne morete primerjati moškega in ženskega nogometa. Prenehajte s tem, sploh ni smešno," je bil v intervjuju za Expressen boleče odkrit Ibrahimović.

"Naj se primerjam z damami?"

"Ko pridem v Evropo, me primerjajo z (Lionelom) Messijem in (Cristianom) Ronaldom. Ko pridem domov, me primerjajo z nogometašico. Z vsem spoštovanjem do žensk – morale bi biti nagrajene v skladu s tem, kar prinesejo (finančno, op. a.)," je nadaljeval in se spomnil njemu nerazumljivega vprašanja, ki ga je poleti dobil s strani švedskih medijev:

"Poleti so me vprašali, kdo je zame boljši igralec, jaz sam ali Lotta Schelin. Se šalite z menoj, kajne? Ko sem podrl vse te rekorde, ta strelski rekord po golih v državni reprezentanci, s čim naj to primerjam? Naj primerjam to s tistim, ki je lastnik dotičnega rekorda, ali z damami?"

Petič zapored najboljši na Švedskem

Ibrahimović je bil medtem že petič zapored izbran za najboljšega športnika Švedske. Nagrado so mu dodelili bralci časnika Aftobladeta, ki so mu namenili 58,7 odstotka glasov. "Takšne nagrade ti dajo občutek, da si živ. Pomeni, da si naredil nekaj dobrega in si želiš to še kdaj ponoviti," je ob objavi rezultatov za časnik dejal 32-letni napadalec pariškega Saint-Germaina.

Komentarjev 3
  • dragec 08:15 26.december 2013.

    MA TO JE JUGO KMETAVZAR

  • mph 21:29 25.december 2013.

    Kot bi se temu reklo ... puši k......

  • Ziher 20:38 25.december 2013.

    Ta je res en šved.