Šport > Nogomet
15 ogledov

Mourinho: Škoda za Ibro, če ne bo igral v najboljši ligi

 Ibrahimović PSG Paris Saint-Germain Chelsea Liga prvakov četrtfinaleBorussia Do
1/10
EPA
Zlatan Ibrahimović pred ponovnim snidenjem s Chelseajevim trenerjem Joséjem Mourinhom pritisk zmage prenaša na pleča svojega nekdanjega šefa. Modri v Parizu brez Samuela Eto'oja.

Po slavospevih, ki jih je Joséju Mourinhu napisal v svoji zdaj že kultni knjižni uspešnici, se bo Zlatan Ibrahimović znova pomeril s svojim nekdanjim strategom, s katerim je kot član Interja osvojil italijanski naslov, nato pa v multimilijonskem poslu v menjavi s Samuelom Eto'ojem odšel v Barcelono.

Bivanje v katalonski prestolnici ga je založilo z veliko "municije" za njegov literarni prvenec (nekaj izsekov si lahko preberete spodaj), pred sredino tekmo med njegovim Paris Saint-Germainom in Mourinhovim Chelseajem pa je Ibrahimović dejal, da je v formi življenja, modre pa vseeno označil za favorite.

"V položaju Chelseaja, ko so jih kupili"

"Smo začetniki pri vsem, kar počnemo, medtem ko ima Chelsea projekt že deset let," je na novinarski konferenci v Parizu dejal Ibrahimović, strelec desetih golov v Ligi prvakov v letošnji sezoni. "Menim, da je Chelsea super favorit. Izkušnje so prednost za tistega, ki jih ima. Mislim, da jih ima Chelsea v Ligi prvakov več. Smo v položaju, v katerem je bil Chelsea pred osmimi ali devetimi leti, v času, ko so jih kupili."

Ibrahimović je tako spomnil na prevzem ruskega bogataša Romana Abramoviča, ki je klub s Stamford Bridgea prevzel leta 2003 ter spremenil v angleškega in evropskega prvaka, PSG pa je po enaki poti, le s katarskimi milijoni, krenil leta 2012.

"Boljši kot pred enim letom" 

"Velika razlika v primerjavi z lansko sezono je, da je to moje drugo leto, tako kot za soigralce. Bolje se poznamo. Menim, da smo kolektivno gledano danes boljši kot pred enim letom," je o zvezdniški ekipi s Thiagom Silvo, Ezequeilom Lavezzijem in najnovejšim članom Edinsonom Cavanijem še pristavil Ibrahimović.

PSG je poleg Atlética edini klub v letošnjem četrtfinalu, ki nima naslova prvaka v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Sredina tekma na stadionu Park princev bo pravšnji preizkus tako za PSG kot Chelsea, ki bi bila z uvrstitvijo v polfinale blizu prvemu oziroma drugemu naslovu.

Angleži o napetostih na relaciji Ibra–Mou

"Na takšnih tekmah lahko pokažemo, koliko smo vredni. To je za nas velik preizkus, da lahko vidimo, kje smo," je dodal Ibrahimović. "Počutim se zelo dobro in – moram biti iskren – letošnja sezona je bila do sedaj moja najboljša. Psihično in fizično se počutim zelo močnega."

Kot že rečeno, se bosta Ibrahimović in Mourinho pomerila prvič, odkar je švedski reprezentant jugoslovanskih korenin zapustil San Siro. Angleški Daily Mail je v ogrevanju pred tekmo celo poročal, da se jezična portugalsko-švedska naveza ni poslovila na najlepši način, kot je bilo mogoče razbrati iz že večkrat omenjene biografije Ibrahimovića z naslovom Jaz sem Zlatan Ibrahimović. Mourinho je po prihodu Eto'oja in odhodu Ibrahimovića dejal, da navijači Šveda gotovo "ne bodo preveč pogrešali".

Pri PSG največje možnosti za naslov

"Hvala. Naučil si me veliko," je bil začetek njunega zadnjega pogovora v Milanu. "Greš k Barçi osvojit Ligo prvakov, kaj?" je Ibrahimovića vprašal Mourinho. "Ja, mogoče," mu je odvrnil Ibra. "A mi bomo tisti, ki ga bomo pripeljali nazaj domov – ne pozabi. Mi bomo tisti!" je v svojem slogu končal Mourinho.

Ibrahimović, ki šteje že 32 let, je pred sredinim obračunom zatrdil, da ima po igranju pri Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni in AC Milanu največ možnosti za svoj prvi naslov v Ligi prvakov prav v vrstah PSG.

"Zelo sem srečen, da sem del tega projekta – klub ima velike cilje. Največjo priložnost za naslov v Ligi prvakov imam tako, da igram za PSG," je na novinarski konferenci še dejal Ibrahimović. Pogodba ga na klub veže do leta 2016.

Mourinho: Škoda zanj, da ne bo igral v najboljši ligi

Na Ibrahimovićeve besede, da se ne bo preizkusil v angleški Premier League, se je Mourinho na kasnejši novinarski konferenci odzval z razočaranjem. Podobno kot Šved je Portugalec osvajal naslove v različnih državah, a mu je Anglija, kot je že večkrat ponovil, še posebej pri srcu.

"Škoda za Ibrahimovića, če konča kariero in ni igral v najboljši ligi na svetu," je dejal Mourinho. "V vsakem primeru pa je njegova kariera tako polna uspehov, da je eden največjih igralcev, četudi ne bo igral v Premier League."

"Fantastične investicije"

Mourinho, ki je pred časom famozno izjavil, da ne more delovati v državi, čigar uradnega jezika ne pozna, torej tudi Franciji, je sicer pohvalil Pariz in navijače leta 1970 ustanovljenega kluba. Lotil se ni niti trenerja Blanca, ki je sicer že dolgo pred dvobojem napovedal, da ne bo odgovarjal na Portugalčeve miselne igrice.

"Trener PSG je dober in strast v mestu je prav tako dobra, tudi Park princev je vedno prelepo mesto za igranje nogometa. V zadnjih dveh letih so bile investicije v PSG fantastične, fantastičen pa je bil tudi njihov izbor igralcev," je dodal Mourinho.

"To je bil Mourinho, mož z okamenelim obrazom. Mož, ki nikoli ni niti pomežiknil, se je prebudil. Bil je kot norec. Veselil se je kot šolarček, skakal je gor in dol, jaz pa sem se nasmehnil. Torej sem te le pognal, kaj? Toda potrebno je bilo precej dela." – Ibrahimović se je v svoji knjigi spomnil tudi spodnjega zadetka s peto, s katerim je postal najboljši strelec Serie A:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.