Šport > Nogomet
26 ogledov

Ibra za Ancelottija med najboljšimi tremi na svetu

carlo ancelotti zlatan ibrahimović EPA
Ob zgražanju nad kontroverznimi besedami Seppa Blatterja je trener madridskega Reala Carlo Ancelotti izdal, da njegov nekdanji varovanec Zlatan Ibrahimović spada med najboljše.

Carlo Ancelotti je Zlatana Ibrahimovića uvrstil med tri najboljše nogometaše na svetu, a je trener madridskega Reala priznal, da mu ogromna pogodba, ki ga veže na Paris Saint-Germain, preprečuje odhod v špansko prestolnico.

Tam bi ga nekdanji trener PSG seveda sprejel z odprtimi rokami, 32-letni švedski reprezentant bi lahko pomiril navijače, ki stresajo jezo nad neučinkovitim Karimom Benzemajem. S prihodom na Bernabéu so ga sicer povezovali že takoj po Ancelottijevem poletnem odhodu iz Pariza, a je zdaj prvi strelec francoske lige podaljšal pogodbo za eno leto (do leta 2016), s čimer se je njegova plača zvišala na 15 milijonov evrov neto

Ne more ga pripeljati

Ibrahimović se je uvrstil tudi na nedavno objavljen seznam 23 nogometašev, ki se bodo potegovali za Fifino zlato žogo, ker igra v "vesoljski" formi, pa so ga nekateri celo začeli omenjati kot tihega favorita. Ancelotti je v pogovoru za radio Cadena COPE priznal, da zelo ceni nekdanjega varovanca, a da bo prestop k Realu ostal zgolj pobožna želja.

"Zame so trije najboljši igralci na svetu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Zlatan Ibrahimović. Ampak ne morem ga pripeljati sem. Ima ogromno pogodbo s PSG, mislim pa, da si niti ne želi oditi," je razkril Ancelotti.

Nikoli ni povzročal težav

In četudi Ibrahimovića številni dojemajo kot problematičnega igralca, njegova epizoda pri Barceloni se je po sporih s trenerjem Josepom Guardiolo končala po vsega eni sezoni, je Ancelotti zgolj poln hvale na račun švedskega reprezentanta, s katerim se je pri PSG veselil prvega francoskega naslova po letu 1994.

"Nikoli nisem imel težav z njim. Je izjemen igralec z veliko željo, želi si osvojiti vse. Zlatan Ibrahimović je zelo osredotočen, zelo profesionalen. Rad imam igralce, ki so tako osredotočeni kot on."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.