Šport > Nogomet
25 ogledov

"Ibrahimovića se ni treba bati"

Kevin Kampl Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila zadnji trening pred odhodom v Malmö, kjer se bo v ponedeljek pomerila s Švedi.

"Ne, bati se ga ni treba nikomur. Je eden najboljših na svetu, je legenda, ampak tudi on je samo človek. Upam, da bo sploh igral. Seveda je lepo za vsakega igralca, da enkrat igra proti njemu, to velja tudi za nas in naše mlajše člane izbrane vrste," o Zlatanu Ibrahimoviću pravi vezist Bayerja Leverkusna Kevin Kampl.

Ta poudarja, da so priprave na Švedsko potekale dobro, a da zaradi konca klubske sezone niso bile tako intenzivne. "Ne delamo preveč, saj je konec sezone, vsi smo pa veliko igrali med sezono. Delamo na tem, da osvojimo našo filozofijo in naredimo korak naprej. Novinci so se dobro znašli. Ta reprezentančna akcija je dobra prav zaradi tega, da se spoznamo, saj večine novih sam še nisem poznal. Če pa si toliko časa, dva tedna skupaj, se spoznaš, kar je dobro za prihodnost izbrane vrste," meni Kampl.

Igralec z vedno izstopajočo pričesko pravi, da sicer gledajo videoposnetke in delajo analize Švedske, a ne v takšni meri, kot bi jih v drugem obdobju oziroma v kvalifikacijah ali na tekmovanju. "Preveč ne bi bilo dobro, saj je konec sezone, tudi v glave ne gre več toliko kot prej. Mislim, da je pomembno, da se spoznamo, da vemo, kaj popraviti v igri, da bomo napredovali. Na tem delamo, to smo prenesli na treninge, upam, da bo to tudi na tekmah vidno," pravi Kampl. Slovenci bodo po tekmi s Švedsko igrali še s Turčijo v Ljubljani, in sicer 5. junija.

Slovenija se je s Švedsko doslej pomerila enkrat, in sicer na prijateljski tekmi 26. maja 2008 v Göteborgu, slavili so Skandinavci z golom Tobiasa Linderotha. Proti Turkom so Slovenci prav tako doslej odigrali le eno prijateljsko tekmo, 31. maja v Bielefeldu sta za slovensko zmago poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 61., Turčija je 13., Švedska pa 36. Prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo bosta zadnji pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Uvodna tekma v teh Katančeve izbrance čaka 4. septembra v Litvi. Ob njej so v skupini F še Anglija, Škotska, Slovaška in Malta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.