Šport > Nogomet
23 ogledov

Ibrahimoviću se odpira nova možnost

zlatan ibrahimović EPA
V boj za Zlatana Ibrahimovića se je vmešala tudi italijanska Roma, ki švedskemu napadalcu ponuja sedem milijonov evrov letne plače.

Nogometni kolektiv iz večnega mesta si želi v svoje vrste pripeljati Zlatana Ibrahimovića, poročajo italijanski mediji.

Švedski napadalec je ob izteku lanske sezone postal prost nogometaš, po besedah agenta Mina Raiole pa še vedno ni sprejel odločitve o svoji prihodnosti. Najglasneje se ga povezuje z Manchester Unitedom, a zanj se zanimajo tudi številni drugi evropski velikani.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA
Ibrahimović se je po izpadu v skupinskem delu Eura 2016 poslovil od reprezentančnega nogometa in se bo v prihajajočih sezonah posvetil izključno klubski karieri. Za njegove usluge se po poročanju italiljanskih medijev zanima Roma, ki napadalcu ponuja dvoletno pogodbo in sedem milijonov evrov letne plače.

Ibrahimović je naklonjen vrnitvi na Apeninski polotok, kjer je igral v dresu Juventusa, Interja in AC Milana. ''Italija je moj drugi dom,'' je ob slovesu od francoskega prvaka dejal 34-letnik in nakazal, da bi se lahko vrnil v Serie A.

Roma je lansko sezono končala na tretjem mestu italijanskega prvenstva. Po odhodu Miralema Pjanića, ki je z Juventusom podpisal petletno pogodbo v vrednosti 32 milijonov evrov, si v Rimu želijo novega zvezdnika, ki bi zabijal gole in zadostil apetitom zahtevnih navijačev. Spodbuda za podpis z Ibrahimovićem je tudi mizerna forma napadalca Edina Džeka.

Ibrahimović ne skriva, da se v Italiji počuti kot doma, vendar je večkrat poudaril, da ga ne mika selitev v ligo, kjer se je že zapisal v zgodovino. V prid Manchester Unitedu govori tudi izjava njegovega agenta, ki je dejal, da se želi nogometaš oddolžiti Pepu Guardiolu. Nekdanji strateg Barcelone bo prihodnjo sezono vodil Manchester City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.