Šport > Nogomet
41 ogledov

Ibričić obžaluje incident na Reki

Senijad Ibričić EPA
Nogometaš Kopra Senijad Ibričić se je opravičil navijačem hrvaške Rijeke za incident, ki ga je zakuhal med gostovanjem na stadionu Rujevica.

Slovenski prvoligaš Koper je v okviru priprav na novo sezono gostoval na Reki, kjer se je pomeril z izbranci nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka. Rijeka je slavila z 2:0, po tekmi pa je odmeval incident, v katerega je bil vpleten Senijad Ibričić.

Napadalni vezist primorske ekipe in nekdanji član Hajduka se je odločil za provokacijo domačih navijačev in jim pred odhodom z zelenice pokazal majico dalmatinskega ponosa iz Splita, za katerega je igral od leta 2008 do 2011. 

Ker gre za velika rivala, je med navijači Rijeke zavladal nemir, med prvimi pa je na igrišče pritekel Kek, ki naj bi nogometaša Kopra celo fizično odrinil. Vse skupaj se je nadaljevalo s prerivanjem, a brez hujših posledic.
Po poročanju hrvaških medijev so Koprčani dolgo po tekmi ostali v garderobi, kar naj bi bila posledica provokacije bosanskega nogometaša. Član koprskega kluba se je kasneje za svoje vedenje opravičil.

''Opravičujem se''

''Po eni strani nisem bil pošten do Rijeke in njenih navijačev. Po drugi strani pa se v Rijeki vedno najdejo ljudje, ki žalijo mojo družino, zato sem tudi reagiral tako, kot sem. Morda sem naredil napako, saj sem s tem na cedilu pustil svojo ekipo. Spoštujem Rijeko in njene navijače. Opravičujem se jim. A tistim, ki so me celo tekmo žalili, se ne želim opravičiti,'' je za Novilist.hr povedal Ibričić, ki je sprva izzval jezno reakcijo slovenskega trenerja, nato pa so se vmešali še nogometaši obeh ekip.

''Hajduk je moj klub''

''Zgodilo se ni nič neobičajnega. Čestitam Rijeki za zmago, odigrala je odlično tekmo. Želim ji veliko sreče, vendar upam, da bo sezono končala za Hajdukom,'' je povedal 30-letnik, ki meni, da mu vodstvo koprskega kluba ničesar ne zameri. ''Nimajo mi kaj zameriti. Hajduk je moj klub. Vse bom dal od sebe za Koper, a ve se, da je Hajduk moj klub,'' je sklenil Ibričić.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.