Magazin > Odnosi in prosti čas
70 ogledov

Idealne destinacije v novembru

Kostarika Žurnal24 main
Vam potovalna žilica ne da miru? Vas srbijo podplati? November je idealen mesec za obisk naslednjih krajev.

Vsak mesec v letu ponuja posamezne destinacije, ki so v tistem času še posebej privlačne za obiskovalce. Če vas mika, da bi si privoščili oddih ali se podali raziskovati nove kraje, upoštevajte naslednje. 

Jug Evrope je v novembru še vedno čudovito topel. November je idealen čas za obisk Sicilije, saj ne boste naleteli na nepregledne množice turistov, temperature pa so še vedno primerne za plavanje in sprehajanje. Podobne razmere vas bodo pozdravile tudi na Mallorci in Balearih. Ljubitelji zime in snega bodo svoj košček raja lahko našli v francoskih, švicarskih ali italijanskih Alpah, kjer posamezna smučišča lahko že obratujejo. 

Za vse, ki radi odkrivajo lepote Azije, bo ena najprivlačnejših novembrskih destinacij Hong Kong, kjer se odvija festival azijske umetnosti. Med prijetnejšimi destinacijami sta tudi Južna Koreja in Kazahstan. V Kazahstanu se ta čas tržnice šibijo pod svežim sadjem in zelenjavo. Navdušuje tudi pokrajina s čudovitimi jezeri, puščavami in zasneženimi gorami. 

Puščavsko avanturo si lahko privoščite v Mavretaniji, kjer je novembra suho in vroče. Puščavo lahko odkrivate kar na kameljem hrbtu, za ljubitelje bencinskih hlapov lahko tudi na štirikolesnikih. Vreme vam bo novembra naklonjeno tudi v Maroku, Libiji, Tuniziji in Egiptu. 

Ugodne vremenske razmere vas pričakujejo tudi na jugu ZDA, na Floridi, v Teksasu in v Louisiani. Zgrešiti ne morete niti z obiskom Los Angelesa, San Diega, Las Vegasa in Havajev. November je idealen za obisk Kostarike in otoka St. Bart's.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.