Šport
169 ogledov

Slovenija ima novega dopinškega grešnika

franja Anže Petkovšek
Slovenski kolesar Igor Kopše je suspendiran, zaradi kršenja protidopinških pravil ne bo smel tekmovati prihodnja štiri leta.

Kot so sporočili s slovenske protidopinške agencije Sloado, je Igor Kopše 24. septembra na dirki v Avstriji zavrnil dopinški test brez posebne obrazložitve in se s pisnim priznanjem odpovedal obravnavi pred disciplinsko komisijo.

Kopše, večkratni svetovni prvak med amaterji in nenazadnje zmagovalec Maratona Franje, je 24. septembra na kronometru King of the Lake zavrnil dopinško kontrolo. Ker je pred dirko zbolel, je začel jemati zdravilo Daleron, ki pa vsebuje na dirkah prepovedano substanco psevdoefedrin.

Na dirki v Avstriji je nastopil, ker se je pripravljal na postavljanje svetovnega rekorda v vožnji na eno uro na velodromu v Manchestru. Po dirki je sledila dopinška kontrola, ki pa jo je zavrnil, saj je vedel, da bi vzorec bil pozitiven. Obenem se je Kopše še opravičil vsem prizadetim, predvsem kolesarju, ki bi tisti dan moral zmagati, pa tudi organizatorju omenjene dirke Wolfgangu Götschhoferju.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:20 21.oktober 2016.

    Ja pa več goveje župce jej , pomaga razvoju možganov !

  • Žurnalček 18:19 21.oktober 2016.

    Hahahahaha , mi smo pa brez možganov al kaj . Če si že hotel imeti to dirko za kontrolo pripravljenosti , si lahko 5m pred ciljem sestopil s kolesa, počakal in kot 30-ti prečkal cilj !

  • vseimam 18:45 20.oktober 2016.

    Krasno. Namesto, da bi spustil eno dirko, bo sedaj vse v štirih letih. Adijo pamet, adijo kariera.